Europa

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc neagă învierea fizică a lui Hristos, susţine un jurnalist italian care l-a intervievat

72
9 Nov 2019 14:38:27
Autor: George-Andrei Cristescu
Papa Francisc FOTO Arhiva
Papa Francisc FOTO Arhiva

Un jurnalist italian, care a avut numeroase interviuri cu Papa şi care este cunoscut pentru faptul că-şi aminteşte conversaţiile cu pontiful din memorie şi nu ia notiţe, susţine că Papa Francisc a respins credinţa creştină că Iisus a înviat fizic, în acelaşi corp.

Eugenio Scalfari a susţinut într-un articol publicat pe 5 noiembrie în ziarul Repubblica, că Papa Francisc i-a spus următoarele lucruri despre înviere:
 
„A fost un om până a fost băgat în mormânt de către femeile care i-au recompus trupul. În acea noapte, în mormânt, bărbatul a dispărut şi din acea grotă el a ieşit sub forma unui spirit care s-a întâlnit cu femeile şi cu apostolii, în timp ce încă păstra umbra unei persoane şi apoi a dispărut definitiv.”
 
Citatul atribuit Papei este din noua carte a lui Scalfari, „Dumnezeul unic şi societatea modernă”, care este centrată în jurul interviurilor cu Papa Francisc şi cu cadrinatul Carlo Maria Martini, fostul arhiepiscop de Milano.
 
Detaliată în Noul Testament, învierea fizică a lui Iisus Hristos, după crucificare, este unul dintre pilonii credinţei creştine.
 
Eugenio Scalfari, în vârstă de 95 de ani, care se consideră ateu şi prieten vechi al Papei Francisc, a avut mai multe interviuri cu pontiful, care au dus la rumoare în comunitatrea creştină.
 
El a mai susţinut în trecut că Papa i-a spus că iadul nu există, că creştinii divorţaţi şi recăsătoriţi ar trenbui să poate lua Sfânta Împărtăşanie şi că Iisus Hristos nu este Dumnezeu.
 
Papa Francisc nu a clarificat niciodată presupusele citate ale sale menţionate de Scalfari, însă Vaticanul a susţinut de fiecare dată că informaţiile lui Scalfari nu sunt de încredere, având în vedere că acesta nu notează în scris discuţiile cu pontiful.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

72 Comentarii

Utilizator Adevărul
9.11.2019, 15:06:43

Comentariu considerat abuziv.

Stefan din Nord
9.11.2019, 15:17:19

Un Papa cu aceleasi convingeri ca mine ? Nu ma stiam catolic Isus nu a inviat in corp fizic 1 Petru 3;18 Iadul nu exista Isus nu este Dumnezeu ,este divin

+1 (5 voturi)
Matei Basarab
9.11.2019, 15:20:23

Daca Papa este ffffff bine informat poate ne explica cum se face ca in fiecare an de paste mica bisericuta unde-i mormantul sfant este brazdata de un fulger de lumina care aprinde vata asezata pe lespedea aceea?

-11 (15 voturi)
Goguţă
9.11.2019, 15:25:51

a fost băgat în mormânt de către femeile care i-au recompus trupul. Recompus din ce ca doar nu a fost taiat bucuati. Iisus Hristos nu este Dumnezeu. Nu ma pricep la religie dar cred ca nimeni nu sustine asta. Unul este Tatal si altul este Fiul

+1 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
9.11.2019, 16:12:43

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (72)

Modifică Setările