Europa

articolul anterior articolul urmator

Parizienii părăsesc oraşul înainte de intrarea în vigoare a carantinei. Cozile de maşini s-au întins pe kilometri întregi

7
30 Oct 2020 12:11:44
Autor: Cristina Ene
Parizienii s-au grăbit să părăsească oraşul înainte de intrarea în vigoare a carantinei FOTO EPA-EFE
Parizienii s-au grăbit să părăsească oraşul înainte de intrarea în vigoare a carantinei FOTO EPA-EFE

Parizienii s-au grăbit joi seară să părăsească oraşul înaintea de intrarea în vigoare a unei noi carantine naţionale, vineri, traficul fiind sufocat de maşini care au mers bară la bară pe porţiuni de kilometri întregi.

Cozile de maşini s-au întins pe sute de kilometri în seara zilei de joi în regiunea Ile-de-France, potrivit presei franceze, scrie BBC.
 
Aglomeraţie s-a format şi în gări. Pe de altă parte, terasele au fost pline, în timp ce alte grupuri de oameni au protestat faţă de o nouă carantină naţională, strigând „Libertate!”
 
Se repetă situaţia din cadrul primului val pendemic, când mulţi locuitori din oraşe s-au retras la ţară sau la casele de vacanţă pentru a suporta mai uşor izolarea. Ca şi atunci, francezii şi-au făcut provizii pentru perioada de carantină, iar cozi lungi s-au format şi la frizerii. 
 
În martie, ziarele din regiunile unde s-au refugiat parizienii din cauza carantinei stricte au denunţat exodul orăşenilor care ar putea răspândi virusul fără să-şi dea seama, mai ales cei asimptomatici. De data aceasta însă, epidemia COVID-19 s-a propagat în toată Franţa, cum s-a întâmplat în toate ţările europene.
Potrivit Insider, care a intervievat tineri parizieni, instituirea carantinei nocturne a creat un val de revoltă printre cei de peste 20 de ani care s-au simţit şi mai îndemnaţi să organizeze petreceri pe ascuns, chiar şi în timpul zilei, sau să profite de orice ocazie pentru a fi alături de cât mai mulţi oameni.

Joi Franţa a înregistrat 47.637 de noi cazuri de infectare cu coronavirus şi 250 de decese.
Carantina naţională din Franţa este impusă până la 1 decembrie şi ar putea fi prelungită în funcţie de evoluţia pandemiei COVID-19.
 
Virusul circulă cu viteză mai mare decât previziunile cele mai pesimiste. Numărul contaminărilor s-a dublat în mai puţin de două săptămâni. În comparaţie cu primul val, toate regiunile se află astăzi în stare de alertă. Am decis ca trebuie să regăsim, începând de vineri, izolarea care a stopat virusul. Întreg teritoriul naţional este îngrijorat de adaptările pentru departamentele şi teritoriile de peste mări. Şcolile vor rămâne deschise, munca va continua, Ehpad şi centrele de îngrijire vor putea fi vizitate”, a spus preşedintele francez. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

gigione delaDJ
30.10.2020, 12:31:33

mare prostie.

+2 (2 voturi)
pathfinder
30.10.2020, 13:27:55

Fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa?!?

+1 (1 vot)
nea Ilie de la sculărie
30.10.2020, 13:00:30

Cea mai mare gresala e aceasta fuga, oamenii aia nu fac decat sa raspundeasca mai departe virusul in loc sa il blocheze local. Aceeasi stupiditate au comis si italienii in primavara cand au purtat virusul si mai rapid din nord pana in sud.

+2 (4 voturi)
nea Ilie de la sculărie
30.10.2020, 13:02:33

daca imi amintesc corect, ca reactie la doar cateva zile dupa carantinarea nordului guvernul a carantinat intreaga tara deci... ca ce sa fugi? arata ca nu esti capabil sa vezi problema in ansamblu

-1 (3 voturi)
ovidiu 19
30.10.2020, 13:58:36

Mde... Pe langa cadoul chinezesc, mai au si macelarii arabeti, "muncitorii" de fuste,carora le arde-n c--r de boala. Si se ocupa voios de pedepsirea necredinciosilor,pe capete si la gramada imediat, pe loc ce apare undeva o mazgaleala considerata blasfemie, cand ei insisi sunt o blasfemie .

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările