Europa

articolul anterior articolul urmator

Partidul whisky-ului, înregistrat în Finlanda

0
20 Mar 2016 19:34:58
Autor: Viorica Marin
Membrii ai Partidului whisky-ului
Membrii ai Partidului whisky-ului

Ministerul finlandez al Justiţiei a înregistrat al 11-lea partid politic din ţară: Partidul whisky-ului (NIP Kansallinen Viskipuolue). Pe site-ul său oficial, formaţiunea politică a anunţat că va lupta împotriva birocraţiei şi a reglementării şi controlului excesiv al statului.

"Principalele forţe politice finlandeze se războiesc între ele şi nu sunt capabile să aibă grijă de viitorul ţării. Acesta este motivul pentru care am fondat Partidul whiskey-ului" se arată într-un comunicat semnat de preşedintele acestei formaţiuni politice, Juhani Kahara.
 
Noul partid declară că nu se va concentra pe un singur lucru: whisky. În viitorul apropiat, îşi va schimba numele pentru a arăta că există multe alte probleme presante în ţară şi în plus  vrea să schimbe şi politica faţă de  alcool.
 
Amatorii de whisky intenţionează să participe la următoarele alegerile municipale şi sunt în căutarea  candidaţilor potriviţi care să reprezinte partidul.
 
În Finlanda, pentru ca un partid să poată fi înregistrar are nevoie să strângă cel puţin 5.000 de semnături.
 
Partidul whisky-ului din Finlanda nu este primul proiect politic legat de alcool. În Rusia, la scurt timp după căderea URSS, în 1994, Ministerul rus al Justiţiei a înregistrat Partidul amatorilor de bere.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările