Europa

articolul anterior articolul urmator

Partidul lui Berlusconi a demarat o campanie de câştigare a voturilor femeilor din Italia

1
22 Feb 2013 20:46:00
Autor: Bianca Andrieş
Silvio Berlusconi se află în plina procedură judiciara, acuzat că a apelat la serviciile unei prostituate minore. FORO: REUTERS
Silvio Berlusconi se află în plina procedură judiciara, acuzat că a apelat la serviciile unei prostituate minore. FORO: REUTERS

Partidul italian de centru-dreapta Poporul Libertăţii condus de politicianul Silvio Berlusconi a demarat o campanie care încearcă să câştige susţinerea electoratului feminin. Italiencele sunt încurajate să semneze un manifest care susţine că decizia femeilor de a vota pentru fostul premier nu trebuie să le supună oprobiului public.

Manifestul partidului se găseşte pe site-ul oficial al formaţiunii politice, dar şi în paginile principalului ziar din Italia şi a fost publicat cu doar câteva zile înainte de alegerile generale pe care partidul Poporul Libertăţii riscă să le piardă din cauza popularităţii scăzute pe fondul reputaţiei dăunătoare a lui Berlusconi. Textul manifestului deputează cu expresia „Sunt o femeie, nu o păpuşă”.

Criticii l-au acuzat pe fostul premier pentru modul în care alege femeile pentru o carieră politică, din cauza predilecţiei politicianului pentru aspectul atrăgător şi pentru folosirea imaginii vedetelor sumar îmbrăcate în promovarea emisiunilor difuzate de televiziunile pe care le controlează, informează agenţia de ştiri Reuters.

Deşi Berlusconi este în prezent anchetat în cazul întreţinerii de relaţii sexuale cu o prostituată minoră, multe femei de vârstă mijlocie rămân printre susţinătorii cei mai fideli ai politicianului.

Partidul de centru-stânga condus de Pier Luigi Bersani este considerat principalul favorit în preferinţele italienilor care vor ieşi la vot duminică şi luni pentru a hotărî noua alcătuire a parlamentului.

Bersani l-a acuzat pe Berlusconi că tratează femeile asemenea unor „păpuşi gonflabile”. De cealaltă parte, reprezentanţii partidului Poporul Libertăţii nu au ezitat să reacţioneze şi l-au acuzat pe liderul partidului adversar de sexism.

Vom vota pentru Berlusconi, am obosit să fim considerate femei de mâna a doua pentru această alegere”, se poate citi în rândurile manifestului on-line care a primit semnături de la femei casnice, până la manageri de top.

Recent, Berlusconi a atras critici după ce a făcut în mod public glume despre femei considerate a fi nepotrivite în cadrul unui eveniment corporativ unde a împărţit scena cu o invitată. Aceasta a i-a cerut ulterior fostului premier să-şi ceară scuze faţă de toate femeile din Italia pentru remarcile sugestive.

Berlusconi are un anumit simţ al umorului, nu a vrut să jignească pe nimeni”, a susţinut Mariastella Gelmini, fost ministru al Educaţiei.

În urmă cu doi ani, mai mult de un milion de italieni au protestat în stradă împotriva tratamentului nepotrivit faţă de femei al fostului prim-ministru în timp ce îşi exercita mandatul, pe măsură ce prea descoperea tot mai multe escapade controversate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Iris IRIS
22.02.2013, 22:58:52

da ce mai traiesti Mussolini ? am crezut ca a murit atunci dupa razboi.

+1 (1 vot)
Modifică Setările