Europa

articolul anterior articolul urmator

Partidul Conservator al lui Boris Johnson continuă să conducă în sondajele din Marea Britanie

6
22 Sep 2019 13:50:59
Autor: Viorica Marin
Premierul britanic Boris Johson
Premierul britanic Boris Johson

Partidul Conservator al premierului Marii Britanii, Boris Johnson, are un avans de 15 procente faţă de principala formaţiune de opoziţie, Partidul Laburist, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii sâmbătă, în contextul unor posibile alegeri anticipate cauzate de impasul privind Brexit.

Astfel, potrivit sondajului, conservatorii ar obţine 37% din voturi în cazul unor alegeri legislative, în timp ce laburiştii ar obţine 22% din sufragii, informează Euronews.
 
Cu toate că acţiunile sale privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană l-au costat voturi în Parlament, premierul Boris Johnson, dar şi partidul său, nu au pierdut din intenţiile de vot ale britanicilor în ultimele săptămâni, în condiţiile în care alegătorii care au optat pentru Brexit în 2016 continuă să dorească părăsirea Blocului comunitar cât mai rapid posibil. 
 
Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat. 
   
Un guvern condus de Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, va asigura un acord "rezonabil" pentru ieşirea din Uniunea Europeană în termen de trei luni şi ar organiza un al doilea referendum pentru acceptarea acordului sau rămânerea în bloc, în termen de şase luni, conform unui proiect de declaraţie pregătit de partid.

"După trei ani de negocieri haotice duse de Tory (conservatori) şi de blocaj parlamentar, un guvern laburist va obţine un Brexit rezolvat într-un fel sau altul în termen de şase luni de la venirea la putere", se spune în proiectul de declaraţie consultat de Reuters.

Declaraţia, care urmează să fie aprobată la Congresul anual al Laburiştilor care se desfăşoară sâmbătă în staţiunea balneară Brighton, stabileşte că un guvern laburist ar "asigura un acord raţional cu UE pentru ieşirea din bloc, în termen de trei luni, iar în termen de şase luni îl va pune în faţa oamenilor, în cadrul unui referendum, alături de opţiunea de a rămâne'' în blocul comunitar. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

bec
22.09.2019, 14:46:51

vesti proaste pentru leprele francogermane si legiunile de imbecili utili.

0 (2 voturi)
Badea Scârţan !
22.09.2019, 16:10:30

,,Cu toate că acţiunile sale privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană l-au costat voturi în Parlament, premierul Boris Johnson, dar şi partidul său, nu au pierdut din intenţiile de vot ale britanicilor în ultimele săptămâni, în condiţiile în care alegătorii care au optat pentru Brexit în 2016 continuă să dorească părăsirea Blocului comunitar cât mai rapid posibil. " Citeste mai mult: adev.ro/py8afn Cred ca paragraful asta risca sa declanseze un BPTS(BrexitPostTraumaticSyndrom) desi explica cu punct si virgula, pe intelesul chiar si al celor carora nu le-a prea placut scoala, ca indiferent de coteriile globaliste, UK vrea OUT, si cat mai repede ! De unde stiu ?! Pai, sa fii la guvernare in conditiile astea si sa nu te erodezi ?! Nasoala veste pentru Corbyn si gasca de progresisti !

+1 (3 voturi)
Constantin Bostan
22.09.2019, 15:45:44

In fotografie ; fratii Johnson !

+4 (4 voturi)
Badea Scârţan !
22.09.2019, 16:11:13

Deci, BorisJohnson si BullJohnson !

+2 (2 voturi)
Ianculescu Dupont Nathalie
22.09.2019, 16:16:04

Le parti travailliste britannique est devenu l'image tout crachée du parti (neo-marxiste) démocrate des Etats-Unis. Dommage..

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)