articolul anterior articolul urmator

Patriarhia Ecumenică de Constantinopol amână decizia privind independenţa Bisericii Ortodoxe Ucrainene, la presiunile Moscovei

10
11 Oct 2018 09:01:19
Autor: Viorica Marin
Mitropolitul ortodox grec al Austriei şi exarh al Ungariei, Kardamakis şi cancelarul austriac Sebastian Kurz
Mitropolitul ortodox grec al Austriei şi exarh al Ungariei, Kardamakis şi cancelarul austriac Sebastian Kurz

10 Comentarii

Wolfram Litium
11.10.2018, 09:47:09

ok o precizare - DUMNEZEU ORICUM NU EXISTA astia se bat care este mai placut lu` Batman

0 (2 voturi)
Wolfram Litium
11.10.2018, 09:53:29

ii doare undeva pe sefi ortodocsi ucrainieni de papa de la Moscova :) astia chiar nu realizeaza penibilul ? deci tarul Putin iti fura teritoriu si tu vrei sa mai ai resoect pentru imperiul raului ? --- ha ha :) doar niste rusi ar putea sa spuna asta : ""Biserica Ortodoxă Rusă a avertizat miercuri că ar putea avea loc revolte în Ucraina dacă o Patriarhie ucraineană independentă faţă de Moscova va fi recunoască de Constantinopol, ""

+2 (2 voturi)
IonIon Codreanu
11.10.2018, 10:47:28

Problema nu este dată de eventualele revolte, ci de „întoarcerea” patriarhiei moscovite spre susținerea autocefaliei TUTUROR bisericilor ortodoxe. Constantinopolul ar rămâne astfel FĂRĂ enoriași. Biserica ortodoxă americană este sub patriarhatul Constantinopolului. Ar apărea o puzderie de biserici ortodoxe independente, cum ar fi cea din RM, Muntenegru, Macedonia, Bosnia, etc., iar asta nu convine! Și în România există o consistentă biserică ortodoxă pe stil vechi, care nu a acceptat schimbarea calendarului în 1924. Ar putea fi ”încurajată” să devină al doilea patriarhat din țară! Cererea lui Poroșenko este fără îndoială legitimă, dar slobozește un gin din ulcior! Dan Dungaciu a explicat foarte pe înțeles situația.

Lucifer
11.10.2018, 11:11:40

Ucraina are dreptul la Autocefalie fiindcă este un popor de sine stătător, este o naţiune şi are un stat recunoscut. În mod normal Autocefalia este automată, toate bisericile naţionale ortodoxe au autocefalie pe teritoriul statului respectiv. Mai dificil este cu Moldova care fiind parte a poporului român, Mitropolia Moldovei nu poate deveni autocefală deşi este stat. Apropo, BOR pe cine susţine? Pe Rusia sau pe Ucraina?

AlphaOmega
11.10.2018, 11:39:20

Da rusii astia sunt ca o ciuma numai prin razboi mai ai sanse sa te eliberezi de eii.