articolul anterior articolul urmator

Patru întrebări despre alegerile din Germania

33
20 Sep 2017 10:42:05
Cristian Preda
FOTO Getty Images/Gallup
FOTO Getty Images/Gallup

33 Comentarii

Inaltpreacenzuratul Gigi_one
20.09.2017, 11:27:41

îşi merită soarta! Şulţ ăsta e o jigodie comparabilă doar cu iuncher. Nemţi spălaţi pe creier. Alah e mare:)

-5 (11 voturi)
Jean Maurer
20.09.2017, 11:42:49

Realegerea lui Merkel ar reprezenta un dezastru atat pentru Germania cat si pentru Europa. Si nu numai pentru politica lui Merkel fata de imigranti, dar si pentru politica ei de sustinere neconditionata fata de marile concerne germane, institutii financiare sau banci, in detrimentul populatiei. Si ar mai fi foarte multe de spus.

+1 (11 voturi)
Nirolf
20.09.2017, 14:57:54

Jean Maurer Am mai auzit alegatia asta si pentru unul care traieste in aceasta tara si este in plus utilizator al forumului Adevarul ro si comentator de forta dar echilibrat ar fi interesant sa aflam dintr-o sursa directa si credibila cum vede populatia Germaniei "sustinerea neconditionata a marilor concerne germane , institutii financiare , in detrimentul populatiei" ? Cum poate fi un dezastru alegerea lui A Merkel ? Este aceasta o personalitate atat de mare incat o democratie consolidata cum este Germania poate fi ingenuchiata ? Sau Germania nu este un stat democratic si se poate clatina la orice capriciu a unui politician proeminent .

+3 (11 voturi)
Cristian saileanu
20.09.2017, 14:15:25

Germania si nemtii ei au un talent extraordinar de a se autodistruge tot la 30-40 de ani... Acum si-au ales moartea prin imigratie... Si cea mai buna dovada a celor spuse mai sus este ca o vor realege pe merkel go figure

-1 (9 voturi)
eu doar constat
20.09.2017, 15:16:19

Nu cred ca noi, sau oricine din afara Germaniei, trebuie sa ne punem intrebari, pentru ca Germania este un camp politic diferit, mai ales de al nostru. Nemtii intotdeauna si-au criticat cancelarii. Cate critici a primit Helmuth Lohl si tot pe el il alegeau pana la urma. Sigur, Merkel nu va obtine majoritatea care sa-i permita un guvern CDU, dar, oricand va gasi, indiferent de procentul care il va obtine, destule partide dispuse sa i se alatura pentru formarea guvernului, sub un nou mandat de cancelar, pentru ca PPE este inca in carti in UE. Asa ca intrebarea nr. 1 un isi are rostul. A doua intrebare e de oportunitate. CDU se va alia cu orice alt partid, in primul rand, iar daca nu va obtine mandatele necesate in Reichstag se va alia si cu SPD, pentru ca in Germania un partid normal lasa loc de buna ziua, nu ca la noi, unde anti-PSD-ismul este regula din care nu ies nici PNL si nici USR, pe de-o parte, iar anti-Basismul, de care sufera acum PMP, este, cel putin de fatada, regula tuturor partidelor. Nemtii fac adevarata politica, ori noi se face politica selectiva, sub amenintarea unui sistem, care ma duce cu gandul la Mc Carthysmul din SUA anilor '50. Chiar ar trebui sa-l denumim MC Coldvessysmul romanesc. Referitor la soarta lui Martin Schulz, cred ca nimeni nu trebuie sa-si puna intrebari si sa se preocupe de ea. El este seful SPD si, probabil si dupa alegeri, indiferent de rezultat va ramane tot sful SPD. Deja este locomotiva SPD si orice alta persoana nu-l va egala. Abia daca se va ridica la nivelul unei drezine. Legat de ce-a de-a patra intrebare, ma tem ca politica Germaniei nu s-ar schimba prea mult daca ar castiga Schulz. Anti-americanismul lui Schulz este o gogorita, similara cu cea emisa in mass-media noastra privind pro-russismul PSD. E o chestiune de propaganda si de manipulare. O presoana de felul lui Schulz, care a ocupat functii de mare importanta in UE, unde n-a dat niciun motiv sa i se puna in carca anti-americanismul, nu poate fi anti-german, pentru ca UE fara NATO este in pom, iar NATO fara SUA nu exista. E manipulare grosolana caracteristica PPE.

+1 (3 voturi)