Pe când Trump era la Paris...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iată ce făceau ceilalţi europeni în zilele în care Donald Trump era la Paris, pentru a sărbători un secol de la intrarea Statelor Unite ale Americii în Primul Război Mondial şi pentru a asista la defilarea de 14 iulie, de pe Champs Elysées:

Theresa May era acuzată că foloseşte Brexit pentru a diminua puterile Camerei comunelor.

Guvernul de la Roma anunţa că pregăteşte un cod de conduită pentru ONG-urile care ajută imigranţii din Mediterană să sosească în Italia.

Deputaţii partidului polonez Lege şi justiţie redactau un proiect de lege care prevede înlocuirea judecătorilor Curţii Supreme, mai puţin a celor numiţi de ministrul Justiţiei.

Cabinetul din Cipru declara că va continua explorarea resurselor de gaz şi petrol din sudul insulei, în ciuda ameninţărilor venite din partea Turciei.

Ministrul macedonean de Externe preciza că ţara sa şi Bulgaria au ajuns la un acord în privinţa unui tratat de prietenie, a cărui semnare a fost amânată de mai multe ori în ultimii ani.

Belgienii aflau că atentatul de la Gara Centrală din Bruxelles, din 20 iunie, a fost revendicat de „soldaţii califatului”.

Parlamentul de la Kiev vota o controversată lege a pensiilor.

Nemţii descopereau că ministrul rus de externe ironizează scenariul unei intervenţii a Kremlinului în alegerile parlamentare din toamnă.

Un fost ministru sârb era pedepsit cu trei ani şi jumătate de închisoare, pentru o fraudă comisă acum opt ani.

La Budapesta sosea vestea că legea referitoare la finanţarea externă a ONG-urilor e contestată de Comisia Europeană.

În aeroportul din Sarajevo era arestat un neo-zeelandez care transporta 24 de arme în bagajul cu care intenţiona să plece spre Dubai.

Deputaţii maltezi adoptau aproape în unanimitate legea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Portughezii descopereau că anul trecut rata naşterilor de la ei din ţară era de numai 8,4 la mie, a doua cea mai scăzută din UE.

Preşedintele ceh promulga o lege care complică acordarea permisului de şedere pentru străini.

Agenţia antiterorism de la Haga avertiza că e posibil să se producă un atentat în timpul Campionatului european de fotbal feminin, care va avea loc curând în Olanda.

Premierii sloven şi croat eşuau în încercarea de a găsi o soluţie în disputa referitoare la golful Piran.

La Bucureşti, Gabriela Firea refuza autorizarea unui miting împotriva corupţiei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite