Europa

articolul anterior articolul urmator

Pedeapsa extremă pe care o primesc soldaţii ruşi care refuză să lupte în Ucraina: „Speranţa este că vor fi ucişi rapid” - Serviciul ucrainean de informaţii

11
19 May 2022 07:41:40
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă / EPA-EFE
Foto Arhivă / EPA-EFE

Militarii ruşi refuză din ce în ce mai mult să lupte în războiul din Ucraina, potrivit direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării. Soldaţii sunt pedepsiţi de comandanţii ruşi şi trimişi în cele mai periculoase zone de pe front pentru a fi ucişi.

Într-o postare pe Telegram, Serviciul ucrainean de informaţii spune că mai multe unităţi ale Regimentului 70 Gărzi Motorizate au refuzat în mod deschis să ia parte la război şi au cerut să fie readuse în zonele în care sunt desfăşurate în mod normal.
 
Comandanţii unităţilor fac toate eforturile pentru a ascunde cazurile de nesupunere, spune direcţia, în timp ce militarii cei mai necooperanţi sunt „trimişi în cea mai periculoasă zonă a frontului în speranţa că vor fi ucişi rapid”, potrivit postării, scrie BBC.
 
De asemenea, se precizează că Serviciul Federal de Securitate din Rusia a decis să se infiltreze în unităţile regimentului. BBC nu a putut verifica informaţia.
 
De-a lungul războiului din Ucraina, armata rusă a întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte nesupunerea soldaţilor. Ministrul britanic al Apărării a anunţat în raportul său zilnic privind invazia din Ucraina, că armata rusă s-a confruntat cu o puternică rezistenţă ucraineană, în special la Mariupol, oraş încercuit timp de zece săptămâni. Moscova a fost deci obligată să facă apel la întăriri, în special provenind din Cecenia.
 
„Este vorba în majoritate de voluntari şi de membri ai Gărzii naţionale cecene, al cărei rol de bază este să asigure securitatea şefului Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov. Desfăşurarea de unităţi disparate demonstrează dificultăţile în ce priveşte resursele întâmpinate de Rusia şi contribuie la un comandament lipsit de unitate care pune piedici operaţiunilor ruseşti", se poate citi în raport, potrivit La Libre Belgique.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Fane
19.05.2022, 10:27:08

Iar soldatii in loc sa se duca cu echipament cu tot de partea cealalta, ei prefera sa moara ca ultimii loseri. Ucrainienii au si o lista cu recompensa banoasa in functie de ce echipament le livrezi.

+4 (4 voturi)
Strong Ukraina
19.05.2022, 10:58:03

rusi ... popor de maro cu conducatori de maro

+1 (1 vot)
mikael vas
19.05.2022, 11:09:13

toata campania de razboi a lui asa zisul Presedinte Silensky , fost acor sau clown comedian se bazeaza pe o campanie de minciune promovate in mass media , filmulete pe Youtube , mai recent pe un film facut pentru fesivalull de la Cannes , deci toata povestea asta cu Ucraina este un film facut de neo nazisti din Ucraina , in regia Joe Biden cu participarea lui Boris johnson de 5 miliarde , in care fake news Ucraina are o mare contributie ! tragi-comedia haliwoodiana care are ca scop princap caderea Rusie si a EU !

-5 (9 voturi)
Strong Ukraina
19.05.2022, 11:59:38

nu avem ruble ... :) marsh la Putin

+4 (4 voturi)
Goguţă
19.05.2022, 12:54:28

Aveti impresia ca prin alte armate militarii care refuza ordinul sunt premiati ?

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările