Europa

articolul anterior articolul urmator

Pentagonul a spus că Forţele Armate ale SUA nu intenţionează să se întoarcă în Marea Neagră în acest stadiu

1
24 May 2022 02:52:13
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

După cum a remarcat generalul Mark Milley, preşedintele Statului Major Comun al SUA, Ucraina nu poate folosi în prezent portul Odesa „din cauza minelor şi din cauza flotei ruse”.

Marina SUA nu plănuieşte să se întoarcă în Marea Neagră în stadiul actual. Acest lucru a fost confirmat luni, la o conferinţă de presă la Pentagon, de către preşedintele Statului Major Comun al Forţelor Armate ale SUA, generalul Mark Milley.

„Despre ceea ce facem în acest sens. În acest moment nu avem nicio navă americană în Marea Neagră. Nu intenţionăm [să le asigurăm deocamdată prezenţa acolo], decât dacă primim instrucţiuni [adecvate] [de la preşedintele SUA] Joe Biden]” – a spus comandantul american.

Potrivit acestuia, „din cauza minelor şi din cauza flotei ruse” Ucraina nu poate folosi în prezent portul Odesa. „Nu se ştie în prezent cum va arăta aceasta (o astfel de situaţie) în viitor”, a spus Milli.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

DAC120
24.05.2022, 04:16:57

Ultimul pachet de 40 miliarde de dolari aprobat de Congresul USA include printre altele si rachetele Harpoon anti-nava . Aceste rachete vor ajuta armata ucrainiana sa curete Marea Neagra de conservele rusesti, deschizand astfel traficul maritim. Ceea ce Pentagonul zice mai in gluma mai in serios e cam asa: Fortele Armate USA se vor intoarce in Marea Neagra dupa ce se va face curatenia cuvenita , de catre ucrainieni. Sunt mari sanse ca toate navele rusesti din Marea Neagra sa fie ajutate sa promoveze in Liga Submarina!

-2 (2 voturi)
Modifică Setările