Europa

articolul anterior articolul urmator

Premieră mondială. Legea britanică va recunoaşte animalele ca fiinţe cu drepturi

16
12 May 2021 10:59:53
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhiva Adevărul
Foto Arhiva Adevărul

Guvernul de la Londra a anunţat că animalele vor fi recunoscute de legea britanică ca fiind fiinţe cu drepturi. Vor fi introduse legi prin care exportul de animale vii sau vânătoarea de trofee să fie interzise. Printre animalele protejate de viitoarea legislaţie, se numără cele de companie, din ferme, dar şi unele sălbatice.

Reformele anunţate vor fi adoptate ca set de legi, printre care o lege care va recunoaşte animalele drept „fiinţe cu simţire”. Protecţia se va aplica animalelor de companie, de fermă şi sălbatice din UK dar şi animalelor din străinătate, prin interdicţii asupra comerţului de fildeş, aripioare de rechin.

Unele dintre măsuri, precum microciparea pisicilor şi oprirea persoanelor care păstrează primatele ca animale de companie au fost de câţiva ani în pregătire, iar altele, cum ar fi restricţionarea exporturilor de animale vii – au făcut obiectul unor campanii de zeci de ani.

„Suntem o naţiune de iubitori de animale şi am fost prima ţară din lume care a adoptat legi privind bunăstarea animalelor. Planul nostru de acţiune pentru bunăstarea animalelor va respecta angajamentul nostru manifest de a interzice exportul de animale vii pentru sacrificare şi îngrăşare, de a interzice păstrarea primatelor ca animale de companie şi de a introduce noi legi pentru a combate contrabanda cu căţeluşi. Ca naţiune independentă, acum suntem capabili să mergem mai departe ca niciodată pentru a construi pe palmaresul nostru excelent." a spus George Eustice, ministrul de mediu.

Planul de acţiune pentru bunăstarea animalelor include măsuri menite să oprească furtul de animale de companie. Zgărzile cu şocuri electrice folosite pentru a dresa animale de companie vor fi şi ele interzise, iar astfel de practici barbare vor fi pedepsite.

Cursele ilegale de iepuri şi capcanele cu lipici vor fi interzise. Folosirea cuştilor pentru păsări şi pentru porci nu va fi interzisă, dar cuştile vor fi examinate pentru a nu pune în pericol animalele.

Grupurile şi organizaţiile pentru protecţia şi bunăstarea animalelor au salutat proiectul guvernului britanic însă au atras atenţia că este nevoie de acţiune continuă şi că această legislaţie nu reprezintă doar expresia respectului faţă de animale ci şi o metodă eficientă de combatere a schimbărilor climatice, rezistenţei la antibiotice şi de combatere a pandemiilor, conform The Guardian.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Noah Scînteia@Vancouver.ca
12.05.2021, 11:08:17

Amen!

+5 (15 voturi)
defu gabi
12.05.2021, 11:13:34

Perfect... Initiatorii si votantii legii sa fie urcati intr-un A380 care are la mansa un pudel ori un babuin... Si, calatorie sprancenata!

-5 (17 voturi)
defu gabi
12.05.2021, 11:16:22

P.S. Asa cum animalele nu pot avea obligatii, nu pot avea, natural, nici drepturi. Drepturile si obligatiile (inclusiv de a relationa cu animalele in limitele normalului) revin oamenilor...

-5 (19 voturi)
Dr. No
12.05.2021, 11:48:58

Urmeaza dreptul la vot si primul deputat labrador.

-5 (27 voturi)
Comunist Anti
12.05.2021, 12:18:35

Prefer sa voteze un Labrador decat aia cu doua clase si-o votca ! Cred ca un Labrador dispune de un IQ mai mare decat al unui trantor asistat social ! Insa diferenta majora intre un Labrador si un trantor asistat social este ca, Labradorul nu poate fi corupt cu 100 RON sau cu un litru de ulei !

+1 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările