Europa

articolul anterior articolul urmator

Persoanele nevaccinate în Germania riscă restricţii, a avertizat secretarul general al Cancelariei

8
25 Jul 2021 12:32:37
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Persoanele din Germania care nu au fost vaccinate contra coronavirusului ar putea să fie afectate de restricţii în următoarele luni, a avertizat secretarul general al Cancelariei Angelei Merkel, într-un interviu publicat duminică, scrie DPA.

Dacă Germania va fi lovită de un al patrulea val dur al coronavirusului în următoarele luni, persoanele care nu au fost încă vaccinate s-ar putea să le fie interzisă intrarea în baruri şi alte unităţi sociale, a spus Helge Braun, secretarul general al Cancelariei pentru Bild am Sonntag.

"Dacă vom avea o rată ridicată de infecţie în ciuda procedurilor noastre de testare, atunci cei nevaccinaţi vor trebui să îşi reducă contactele", a spus el. "Acest lucru înseamnă că anumite opţiuni precum restaurante, cinematografe şi vizite pe stadioane, chiar şi pentru persoanele nevaccinate care au fost testate, nu ar mai fi posibile, deoarece riscul pentru toţi ceilalţi este prea mare". 

Dar Braun, care este şi medic, a afirmat că, atât timp cât vaccinurile utilizate în prezent funcţionează atât de bine împotriva variantei Delta a coronavirusului, un blocaj complet nu ar trebui să fie necesar. 

El s-a folosit de interviu pentru a cere germanilor să se vaccineze, argumentând că serurile au 90% eficienţă în stoparea bolilor grave "iar cei vaccinaţi vor avea mai multă libertate decât cei nevaccinaţi". 

Aproximativ 60% din populaţia Germaniei a primit cel puţin o doză. Doar mai puţin de 50% sunt consideraţi complet vaccinaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

dumitru bogdan
25.07.2021, 13:46:25

"vaccinurile funcționează atât de bine". Un doctor german spune asta, in timp ce eficienta vaccinurilor a scăzut în Israel la 30 și ceva %.

-8 (10 voturi)
Dragan Mircea
25.07.2021, 15:03:31

Statul german risca cateva milioane de procese ptr rele tratamente (serul este in testare) precum si ptr discriminare.

-18 (18 voturi)
Ovidiu Olariu
25.07.2021, 13:51:02

Masuri corecte ! Ar trebui sa fie aplicate in toate tarile Uniunii Europene ! Nu vrei sa te vaccinezi, ii expui pe altii la posibile imbolnāviri, pentru cā tu esti ori foarte destept si super informat, ori vitā incaltatā, atunci stai acasā ! Sā nu uit: astept, de-acum, ca o reactie civilizatā, sa mi se dea o puzderie de voturi negative sau de injurii din partea antivaccinistilor ! Nu de altceva, dar argumente justificate si inteligente nu sunt capabili sā aducā ! Le astept, in egalā masura, atat din partea unor baieti de first class, cat si din partea unor fetite nervoase si extrem de sensibile, atunci cand nu le spui lucruri care sa le incante urechile ! Va invit la treabā si la sudalme, amigos !

+5 (7 voturi)
Viorica Marin Sugăcioasa
25.07.2021, 15:17:21

Olărie, bou ca tine nu se știe... Dacă ți-e frică de virusul chinezesc, de epizootie, stai la tine în grajd. Dejecțiile neomarxist-useriste vor să ne dicteze ce să facem cu corpul și cu sănătatea noastră, dejecțiile neomarxiste sunt de o nesimțire și de o ipocrizie uriașe.

-6 (8 voturi)
Viorica Marin Sugăcioasa
25.07.2021, 15:29:58

Persoanele nevaccinate vor fi obligate să poarte o stea galbenă...

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările