Europa

articolul anterior articolul urmator

Peste 50% din cetăţenii Marii Britanii au primit ambele doze de vaccin anti-COVID

3
3 Jun 2021 21:11:11
Autor: Cristina Morozan
Miercuri, autorităţile britanice au anunţat că trei sferturi din populaţie a făcut prima doză din schema de vaccinare.FOTO EPA-EFE
Miercuri, autorităţile britanice au anunţat că trei sferturi din populaţie a făcut prima doză din schema de vaccinare.FOTO EPA-EFE

Mai bine de jumătate din populaţia adultă a Regatului Unit a primit ambele doze de vaccin împotriva Covid-19, a anunţat joi Nadhim Zahawi, coordonatorul campaniei de vaccinare, citat de SkyNews.

„O altă etapă importantă a fost atinsă astăzi. 50% dintre toţi adulţii din Marea Britanie beneficiază de maximă protecţie, cu două doze administrate. Mulţumesc unei echipe geniale. Continuăm”, a scris pe Twitter Nadhim Zahawi, responsabilul cu campania de vaccinare împotriva COVID-19, citat de SkyNews.

Miercuri, autorităţile au anunţat că trei sferturi din populaţie a făcut prima doză din schema de vaccinare.
 
În total, la rapel, au fost administrate până acum 26.422.303 de doze - echivalentul a 50,2% din totalul persoanelor adulte- de la începutul campaniei de vaccinare, în decembrie 2020.
 
În Anglia au fost administrate 22.442.383 de doze la rapel – echivalentul a 50,7% din populaţia adultă. 
 
Anglia a depăşit Scoţia unde 48,2% din populaţia adultă a fost vaccinată, Irlanda de Nord cu 47,1% dintre adulţi vaccinaţi şi Ţara Galilor cu 45,9%.
 
Autorităţile sunt îngrijorate, însă, din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri cu varianta B.1.617.2, tulpina indiană de COVID, care are o răspândire rapidă.
 
„Între 50 şi 75% din noile cazuri pozitive sunt cauzate de B.1.617.2“, a anunţat zilele trecute ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, făcând apel la „vigilenţă“.
 
Din această cauză, Marea Britanie a trecut din zona galbenă în zona roşie, iar cei care intră în România din acest stat vor trebui să intre în carantină, cu excepţia celor vaccinaţi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Davide Isa
4.06.2021, 10:10:20

Cu alte cuvinte, s-au injectat degeaba, ca astia mai baga o tulpina si iaca din nou restrictii si abuzuri...

-6 (6 voturi)
Davide Isa
4.06.2021, 10:45:48

Un imunolog de frunte, Sir John Bell, a sfătuit guvernul britanic să "meargă mai departe" cu redeschiderea societății, avertizând că coronavirusul este "aici pentru a rămâne" și că nu are sens să încercăm să ne ascundem de fiecare dată când apare o nouă variantă. BBC raportează comentariile lui Sir John Bell, catedra de medicină de la Universitatea din Oxford, membru al Oficiului pentru Coordonare Strategică a Cercetării în Sănătate (OSCHR) și membru de frunte al grupului operativ pentru vaccinuri al guvernului. https://www.bbc.com/news/uk-57328138

-4 (4 voturi)
Davide Isa
4.06.2021, 10:52:49

OMS a anunțat propuneri pentru a oferi fiecărui cetățean posibilitatea de a avea cate o tulpina sau o variantă Covid 19, numită după fiecare dintre ei: tulpina Ion - varianta John, tulpina Mitza - varianta Biciclista etc...

-4 (4 voturi)
Modifică Setările