Europa

articolul anterior articolul urmator

Petrecere ilegală de Anul Nou în  Bretania. Toate căile de acces pentru vehicule, blocate de poliţie

1
2 Jan 2021 10:36:16
Autor: News.ro
Ofiteri Politie Franta EPA
Ofiteri Politie Franta EPA

Aproximativ 2.500 de persoane au participat la o petrecere ilegală de Anul Nou într-un depozit părăsit din nord-vestul Franţei şi s-au confruntat violent cu poliţia, joi, iar evenimentul a continuat vineri noapte, relatează presa franceză.

Oamenii au organizat petrecerea ilegală în Lieuron, în apropiere de Rennes (Bretania), după ce au avut loc altercaţii cu poliţia, au transmis autorităţile locale. Mulţi încă se aflau la faţa locului, vineri, când perimetrul a fost izolat.
 
Acolo se află persoane din diverse părţi ale Franţei, dar şi din Marea Britanie şi Spania, a spus poliţia.
 
În confruntările violente cu poliţia, cel puţin trei agenţi au fost răniţi. Petrecăreţii au incendiat una dintre maşinile proprii şi au aruncat cu sticle şi pietre, au transmis autorităţile.
 
Mai mulţi oameni au dormit în maşini înainte de a reveni la petrecere, a scris Le Monde.
 
Unii dintre ei au spus că vor să rămână aici până duminică, în timp ce alţii speră să petreacă până marţi.
 
Un participant a declarat pentru Le Monde că petrecerea a fost „foarte bine organizată”, cu standuri pentru mâncare amenajate.
 
Vineri seară, ministru francez de Interne, Gérald Darmanin, a organizat o întâlnire de urgenţă pentru a discuta problema.
 
El a spus că toate căile de acces pentru vehicule au fost blocate şi că peste 200 de oameni au primit avertismente verbale din partea poliţiei.
 
Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi oameni au început să părăsească zona.
Astfel de adunări sunt interzise în Franţa pentru a preveni răspândirea de Covid-19, iar o restricţie de mobilitate (care începe la ora 20:00 şi se încheie la ora 06:00) este aplicată pe tot teritoriul ţării. Ea nu a fost ridicată nici pentru noaptea de Anul Nou.
 
Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a spus că în Franţa au fost trimişi în teren 132.000 de poliţişti pentru a asigura securitatea în noaptea de Anul Nou şi faptul că este respectată restricţia de mobilitate.
 
Poliţiştii au fost instruiţi să oprească orice petrecere underground, să îi amendeze pe participanţi şi să identifice organizatorii.
 
În oraşul Marsilia, forţele de securitate au oprit o petrecere ilegală de Anul Nou la care se adunaseră circa 300 de oameni. Peste 150 au primit avertismente, iar trei, suspectaţi că au organizat-o, au fost arestaţi.
 
Jandarmii din Lieuron au încercat să împiedice evenimentul, „dar s-au confruntat cu o ostilitate acerbă din partea multor petrecăreţi”, au spus autorităţile.
 
Franţa a înregistrat până în prezent peste 2,6 milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 64.800 de decese asociate.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
2.01.2021, 14:15:02

Aproape 10% dintre participanți au fost sancționați...cu avertismente verbale! Și noi ne plângem că la noi poliția și justiția sunt prea blânde când e vorba de măsuri anti Pandemia!

Modifică Setările