articolul anterior articolul urmator

Planul strategic european pe următorii cinci ani se concentrează pe problema migraţiei şi protejarea graniţelor exterioare ale Uniunii Europene

7
11 Jun 2019 16:30:40
Autor: Ştefana Radu
Donald Tusk a coordonat schiţarea agendei strategice FOTO EPA-EFE
Donald Tusk a coordonat schiţarea agendei strategice FOTO EPA-EFE

7 Comentarii

Popa Razvan
11.06.2019, 17:40:25

Orice extindere a UE echivaleaza cu dinamitarea actualei constructii si slabeste si mai mult pozitiile unor state slabe deja membre, precum Romania, Bulgaria si Slovacia. Ar face bine sa se opreasca si sa termine "de digerat" greutatile si dificultatile actuale SI NU sa adauge si mai multe probleme, si mai multe complicatii. Daca nu vor fi in stare sa se descurce cu noi cum poate fi rezonabil sa te gandesti ca vei reusi sa rezolvi problemele pe care o tara precum Albania le poate aduce? In plus, daca accepti Albania, la fiecare discutie si dificultate intampinata o sa sara in sus turcii ca nu-i respectam pe musulmani (aproape 60% din populatie albaneza este musulmana) iar Erdogan o sa faca spume la gura si-o sa dea drumul unui alt val de imigranti. Amatorilor de senzatii tari le reamintesc cat de usor a cedat Europa santajului lui Erdogan acum nu demult!

. UnOarecare
11.06.2019, 18:47:19

Bune argumente,bine spus. Acceptarea Albaniei in UE este ca si o rana de cutit pentru Sarbi.

Popa Razvan
11.06.2019, 19:34:49

Exact, Albania fiind intr-un proces de lunga durata de contestare a granitelor actuale (vezi si "distractia" care o au cu macedonenii). Pe de o parte conditionezi Serbiei acceptarea Kosovo de intrarea in Europa iar pe de alta parte vrei sa dai drumul Albaniei care e intr-un proces de harta nu cu unul ci cu doi vecini deodata!

Necula Mario
11.06.2019, 20:09:25

In Epoca de Aur , planurile de cinci ani se numeau ; Cincinale....si de obicei erau implinite in Patru Ani si Jumatate... Colhozul European , reccleaza Istoria... Patetic...Migratia si securitatea granitelor , trebuia sa fie de la sine adoptata odatat cu crearea Colhozului , si nu dupa cateva decenii , neo marxistii ( Social Democratii) sa realizeze ca se afla sub invazie ... Britanicii au realizat asta primii , italienii incearca , austriecii incearca , olandezii incearca...Dar Axa Paris - Berlin - Moscova , este (inca)puternica...

Popa Razvan
11.06.2019, 20:23:23

@ Necula Mario Nu poti compara Uniunea Europeana cu un colhoz fie si numai din respect pentru toti cei care traiesc in ea. In al doilea rand, reciclarea istoriei este parte integranta a politicii externe a Moscovei: e de ajuns sa vezi ca, la 70 de ani dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial, inca se numesc inamicii Rusiei drept "fascisti" (vezi Ucraina si nu numai). In al treilea si in ultimul rand: ce invazie visezi?