Europa

articolul anterior articolul urmator

Poliţia Austriacă avertizează în legătură cu o nouă schemă de escrocherie: Un fals poliţist sperie lumea cu o bandă de români şi promite să le protejeze banii şi bunurile

5
22 Feb 2021 19:26:27
Autor: George-Andrei Cristescu
Bătrânică din Viena ameninţată cu o bandă de spărgători români Captură YouTube
Bătrânică din Viena ameninţată cu o bandă de spărgători români Captură YouTube

Poliţia Austriacă a anunţat că se confruntă cu o nouă schemă de escrocherie şi că încearcă să-i prindă pe autori înainte de provoca mai multe pagube.

Recent, o femeie de 83 de ani a fost convinsă de escroci, în doar câteva minute, să le dea bani, bijuterii şi alte obiecte în valoare de peste 100.000 de euro, scrie vienna.at, potrivit digi24.ro.

Conform publicaţiei vieneze, femeia a povestit că a fost sunată de un bărbat care s-a prezentat drept ofiţer la poliţia penală de stat şi i-a spus că în zona în care locuieşte acţionează o bandă de spărgători români. Falsul poliţist i-a spus că cei mai mulţi membri ai bandei au fost deja prinşi, dar alţii au rămas în libertate, iar el are date potrivit cărora casa ei ar fi următoarea vizată. Când a auzit una ca asta, bătrâna s-a panicat, iar când „ofiţerul” a venit cu „soluţia salvatoare”, ea nu a stat deloc pe gânduri.

Mai exact, bărbatul de la telefon i-a spus să pună într-o geantă tot ce avea de preţ în casă, urmând ca bunurile să fie în custodia poliţiei până la prinderea celorlalţi membri ai bandei. Femeia a fost îndrumată să lase geanta la uşă, un alt „poliţist” urmând să o ridice, lucru care s-a şi întâmplat, relatează sursa citată.

„Poliţistul” de la telefon a asigurat-o pe bătrână că o va suna constant pentru a o ţine la curent cu ce se întâmpla, însă nu a mai primit niciun telefon. A doua zi şi-a dat seama că a fost înşelată. Femeia a sunat atunci la poliţie şi a reclamat fapta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Chisita
22.02.2021, 20:40:07

Groaznic ce sperietoare au ajuns romanii in lume !

-10 (16 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
23.02.2021, 01:18:05

Deci, de acum încolo când cineva sa sperie copilul nu-i mai spune ca vine BauBau ci vine un roman sa-l fure.

-2 (2 voturi)
Pontus Euxinus
23.02.2021, 03:34:59

esti sigur ca e roman... ? Nu oricine are cetatenia romana este roman ;)

-5 (5 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
23.02.2021, 12:32:06

@Pontus Euxinus "Conform publicaţiei vieneze, femeia a povestit că a fost sunată de un bărbat care s-a prezentat drept ofiţer la poliţia penală de stat şi i-a spus că în zona în care locuieşte acţionează o bandă de spărgători români. " Nicaieri in articol nu se afirma ca escrocul ar fi roman.

Tomescu Tom
23.02.2021, 07:26:35

Nu au sunat șmecherii la întâmplare, că doar nu are toată lumea așa cantități mari de bani și valori, în casă ..

-3 (3 voturi)
Modifică Setările