Europa

articolul anterior articolul urmator

Poliţia franceză nevoită să recură la gaze lacrimogene pentru a putea demola parţial „jungla“ de la Calais VIDEO

9
29 Feb 2016 19:12:30
Autor: Viorica Marin

Aproximativ 200 de imigranţi din tabăra de refugiaţi de la Calais au atacat forţele ordine, pentru a opri demolarea parţială a “Junglei”. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene şi a făcut şi unele reţineri printre imigranţii recalcitranţi.

Autorităţile franceze au iniţiat, luni, demolarea parţială a taberelor improvizate de imigranţi extracomunitari din zona terminalului Calais, la operaţiune fiind prezenţi sute de agenţi ai forţelor de ordine. Douăzeci de muncitori cu două buldozere vor demola zeci de barăci din tabăra de la Calais, supranumită de presă "jungla".
 
Demolarea ar urma să afecteze între 800 şi 1.000 de imigranţi extracomunitari din tabăra de la Calais, a transmis Prefectura, în timp ce asociaţiile civice susţin că vor fi evacuaţi 3.450 de clandestini.
 
Tribunalul administrativ din Lille a respins, săptămâna trecută, recursul unor asociaţii care se opuneau evacuării unei părţi a taberei de la Calais
 
 
Circa 150 – 200 de imigranţi din tabăra de refugiaţi de la Calais au atacat forţele ordine, pentru a opri demolarea parţială a “Junglei”, aflată în curs, relatează Reuters.
 
 Poliţia a folosit gaze lacrimogene, după ce refugiaţii au aruncat cu pietre şi au incendiat trei adăposturi improvizate.

Anterior, o persoană a fost arestată pentru a încercat să oprească cei 20 de muncitori trimişi de autorităţi să înceapă demolarea.
 
 ONG-ul “Solidaritate cu migranţii din Calais”, care insistă ca toată lumea să beneficieze de dreptul la liberă-circulaţie, a anunţat că luni dimineaţă oamenii care nu au plecat de bună-voie au fost ameninţaţi că vor fi arestaţi.
 
“Li s-a spus oamenilor că au o oră la dispoziţie să plece. ’Plecaţi fie în containere, fie în Centrul de Primire şi Orientare, fie în corturile albastre din nordul (taberei – n.r.)’, dar acestea sunt într-o stare deplorabilă. Oamenii se uită cum le sunt distruse adăposturile”, a povestit o reprezentantă a asociaţiei Găzduire pentru Migranţi, citată de BFMTV.
 
În weekend, autorităţile au inspectat zona şi le-au cerut migranţilor stabiliţi acolo să plece. Guvernul a anunţat anterior că a pus la dispoziţie încă 500 de locuri în centrele de primire pentru cei care părăsesc “Jungla”.
 
Termenul limită pentru ca circa 1.000 de migranţi să părăsească partea de sud a taberei a expirat marţi.  Potrivit autorităţilor, nu vor fi demolate spaţiile publice, precum locurile de rugăciune sau şcolile. Oficialii au insistat, însă, că trebuie să demoleze tabăra din cauza condiţiilor mizere de acolo, ce riscă să provoace epidemii.
 
În plus, migranţi din”Junglă”, disperaţi să ajungă în Marea Britanie, se bat adesea cu forţele de ordine, dar şi cu şoferii de TIR.
 
Activiştii au acuzat Guvernul francez că lasă sub cerul liber, în plină iarnă, oameni care nu au unde să se ducă. În plus, mulţi refugiaţi sunt reticenţi să plece de teamă că vor fi reţinuţi sau pentru că nu au documente de identitate.
 
Majoritatea celor care locuiesc în “Junglă” provin din Orientul Mijlociu, Afganistan şi Africa şi încearcă să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.
 
Peste 600 de imigranţi, deportaţi din Belgia în Franţa în ultima săptămână
 
 Autorităţile belgiene au deportat în Franţa peste 600 de imigranţi de la introducerea controalelor la frontiera comună, în urmă cu o săptămână, anunţă Parchetul federal belgian citat de site-ul cotidianului Le Figaro.
 
"De la introducerea măsurilor de securitate au fost deportate în Franţa 619 persoane, dintre care 334 erau deja pe teritoriul belgian şi 285 la frontieră", potrivit unui comunicat al Parchetului.
 
Belgia a anunţat, marţea trecută, introducerea temporară a controalelor la frontiera cu Franţa, din cauza eventualului aflux de imigranţi care ar putea fugi din zona Calais, unde sunt programate operaţiuni ale poliţiei contra clandestinilor.
 
Din cauza operaţiunilor de la Calais, Belgia a anunţat introducerea temporară a controalelor la frontiera cu Franţa. Mii de imigranţi extracomunitari aşteaptă de câţiva ani în această zonă pentru a putea ajunge în Marea Britanie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Gabriel Gabriel
29.02.2016, 19:24:47

Cei care detin ONG-ul 'Solidaritate pentru imigranti' ar trebui executati unul cate unul, in stil mafiot, daca vrem sa fie pace in Europa si asa ar trebui sa se intample si cu altele similare. Promabil ca aceste ONG uri sunt conduse de islamisti care au scopuri bine determinate sau daca nu, de imbecili care cred in multiculturalismul propovaduit de vaca imam a Germaniei si de pinguinul impotent al Frantei. Afara cu babuinii si cu fanaticii religiosi din Europa. Sunt prea multi limbrici parazitari care au atacat acest continent si in cativa ani se vor revarsa catre Romania.

+4 (4 voturi)
Turistul
29.02.2016, 19:41:52

Exact, aceste ONG -uri cum este si " No borders " încurajeaza migrantii la violenta, la nesupunere fata de fortele de ordine, si s-ar putea sa fie finantati de islamisi, de Arabia Saudita sau de americani ! Alte ONG-uri, asa numite " de solidaritate " sunt finantate chiar din banii publici ai statele europene. Daca portile Europei sunt deschise, intra cine vrea !

+2 (2 voturi)
muntean george
29.02.2016, 19:49:02

Da,sint conduse de imigranti islamici sau finantate din umbra de moschei si diferiti imami.Apreciez comentariul dvs.d-le Gabriel Gabriel si sustin din inima si convingere tot ce ati postat.

+2 (2 voturi)
cxt
29.02.2016, 19:51:03

Activistii aruncau cu pietre in politisti cot la cot cu imigrantii. La fel tot ei i-au intaratat pe imigranti sa atace portul din localitate in urma cu cateva saptamani. Din textul de mai sus: "migranţi din”Junglă”, disperaţi să ajungă în Marea Britanie, se bat adesea cu forţele de ordine, dar şi cu şoferii de TIR." Pot sa ceara azil in Franta, de ce sunt "disperati" sa ajunga in UK? Pentru ca sunt niste imigranti violenti, agresivi si care nu sunt persecutati in nici un fel, ci vor sa profite de viata comoda pe beneficii, desigur acolo unde se dau cei mai multi bani pentru stat degeaba.

+1 (1 vot)
arogantu
29.02.2016, 20:07:24

Atât timp cât exista asemenea ongisti nici o tara sau guvern nu va lua masuri decisive de limitare a emigratiei.... Ce este ciudat la ongisti e faptul ca sunt localnici albi neislamici nicidecum arabi și aceștia sunt susținuți politic fățiș sau mai ascuns de către socialiști europeni.... Deci dragi cetățeni europeni dacă nu vreți islamiști în Europa împușcați -va ongisti întâi

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările