Europa

articolul anterior articolul urmator

Poliţia din Suedia, acuzată că a ţinut secrete agresiuni sexuale în masă, similare cu cele din Koln

12
12 Jan 2016 04:08:09
Autor: Silviu Boiangiu
Extrema dreaptă din Koln a organizat proteste masive după agresiunile din noaptea de Revelion FOTO AP
Extrema dreaptă din Koln a organizat proteste masive după agresiunile din noaptea de Revelion FOTO AP

Poliţia suedeză este acuzată de presa locală că nu a informat publicul în legătură cu un val de agresiuni sexuale la adresa unor tinere, care s-au petrecut vara trecută la un festival de muzică.

Poliţia este acuzată că nu a spus nimic despre incidentele din august, de la festivalul „We are Sthlm”, până când ziarul Dagens Nyheter nu a scris, weekendul acesta, despre ele.
 
Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Stockholm, Varg Gyllander, a confirmat pentru AP că este vorba de „un număr mare” de agresiuni sexuale care s-a petrecut în cele cinci zile ale festivalului şi că numeroşi suspecţi au fost reţinuţi.
 
El a admis că poliţia ar fi trebuit să raporteze aceste incidente „având în vedere natura infracţiunii”. El a negat, însă, sugestiile făcute de cotidianul suedez, potrivit cărora poliţia nu a spus nimic despre aceste agresiuni pentru că suspecţii erau străini.
 
„Probabil ar fi trebuit să comunicăm asta, dar nu ar fi trebuit să discutăm etnia deloc”, a declarat Gyllander.
 
La fel ca colegii lor din Suedia, şi poliţia din Germania a fost criticată dur pentru că nu a informat publicul imediat în legătură cu atacurile din gara din Koln, comise predominant de bărbaţi arabi şi nord-africani.
 
În ceea ce priveşte etnia atacatorilor suedezi, purtătorul de cuvânt al poliţiei a refuzat să dea detalii precise, dar a precizat că este vorba despre „bărbaţi tineri care nu sunt din Suedia”.
 
Roger Ticoalu, şeful departamentului de evenimente al municipalităţii, a declarat pentru AP că „o mare parte” dintre atacatori erau din Afganistan, mulţi dintre ei având cărţi de identitate temporare care le-au fost eliberate atunci când au cerut azil.
 
El a mai precizat că aproximativ 20 de adolescente au depus plângeri pentru agresiuni sexuale şi că aproximativ 200 de suspecţi au fost reţinuţi pentru aceste agresiuni sau pentru alte fapte. Nu este clar câţi dintre ei au fost, ulterior, arestaţi şi puşi sub acuzare.
 
 
Atacatorii păreau organizaţi
 
„Mereu am avut cazuri individuale” de agresiuni sexuale, a spus acesta. ”Dar aici avem un grup larg care au făcut-o aproape într-un mod organizat. Este un nivel complet nou de obscenitate”, a adăugat Ticoalu.
 
„Ai un grup mare de băieţi care înconjoară fetele. Se prefac că dansează. Vin din ce în ce mai aproape. Apoi încep să le atingă sânii şi organele genitale. În unele cazuri în combinaţie cu furtul”, a mai explicat acesta.
 
El spune că organizatorii au discutat problema la radioul suedez înaintea festivalului, dar nu au alertat publicul că aceste incidente au loc odată ce evenimentul a început.
 
„Desigur, se poate spune că ar fi trebuit. Dar în acestă perioadă am avut 170.000 de vizitatori în cinci zile. Aşadar, situaţia nu a fost judecată ca una în care publicul trebuie să fie informat”, se scuză oficialul.
 
 
Agresiunile, ţinute la secret pentru a nu da apă la moară extremei drepte 
 
Cotidianul suedez Dagens Nyheter, care a făcut publice aceste informaţii, citează oficiali din poliţie care spun că instituţia nu face publice aceste crime legate de migranţi de teamă să nu sprijine Partidul Suedia Democrată, anti-imigranţi, care a ajuns la un scor de 20% în sondajele de opinie.
 
Politicieni din toate formaţiunile spun că este inacceptabil ca poliţia să nu facă publice informaţii din raţiuni politice.
 
„Poliţia ar trebui să lupte cu infracţiunile şi să îi pună sub acuzare pe infractori. Nu ar trebui să existe niciun motiv pentru a ascunde ceva”, a declarat premierul Suediei, Stefan Lofven.
 
Poliţia din Köln a fost aspru criticată privind modul în care a acţionat în noaptea de Revelion, mai ales având în vedere faptul că pe data de 1 ianuarie a fost publicat un comunicat de presă din care reiese că în timpul nopţii de Anul Nou nu au avut loc evenimente majore.
 
Zeci de femei au fost agresate sexual şi jefuite în noaptea de Revelion în centrul oraşului Köln de sute de bărbaţi care, potrivit martorilor şi forţelor de ordine, păreau să aibă trăsături nord-africane şi arabe.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Iris IRIS
12.01.2016, 05:18:35

Dar de ce cu atata intarziere informati pe romani despre demonstratiile masive din Germania ? Va faceti probleme ca sa nu ia exemplu dreapta extremista din Romania ? Pai in Romania nu exista nici formatiune politica de dreapta-crestina dara-mi-te formatiune drapta extremista. Romanii habar nu au ce inseamna dreapta sau stanga sau centru - in Romania exista PARTIDUL si basta - de dreapta , stanga sau centru stiu poate cand merg "cu masinili" si si atunci le incurca !

+4 (4 voturi)
cornel jurja
12.01.2016, 06:20:35

Articolul1: Politica corecta este sa nu faci referire la etnia infractorilor,chiar daca acestia commit infractiuni organizati in bande pe criterii etnice si religioase. Articolul 2: Cand se produc evenimente savarsite de emigranti, se aplica art.1 pentru nu da impresia ca oficial este vorbi de xenofobie. Articolul 3: Intotdeauna emigrantii extraeuropeni sunt bineveniti si trebuie sa adoptam obiceiurile si cultura lor in numele principiului tolerantei totale chiar si in fata intolerantei.

+7 (7 voturi)
Ţepeş
12.01.2016, 10:53:11

4. Nu trebuie să se facă referire la etnie, cu o singură excepție: dacă fapta este înfăptuită de un țigan sau mai mulți, atunci trebuie comunicat că este vorba de unul sau mai mulți cetățeni români.

+2 (2 voturi)
Pavel Pavel
12.01.2016, 08:36:01

Suedia deja este pe locul 2 in lume la nr. violurilor,care a crescut cu 1400%.Iar cei care sunt platiti sa pastreze ordinea protejeaza infectia arabo/islamica in detrimentul populatiei.Ma intreb...cand vor izbucni cu adevarat progromurile?De data asta cu motiv intemeieat?Exemplu.Anul trecut 6 somalezi infecti au violat pana au omorat o suedeza.Cand Politia a ajuns la locul faptei unul dintre somalezi inca viola cadavrul.Arestat si judecat,in momentul in care i s-a cerut deportarea judecatorul a emis o dispozitie halucinananta "cu ce sunt mai importante femeile somaleze decat cele suedeze pentru al trimite pe violator inapoi?".O noua cruciada pentru starpirea acestui flagel chiar trebuie sa aiba loc!

+7 (7 voturi)
preisner camelia
12.01.2016, 10:35:51

Acest fenomen nou in "democratiile " occidentale de a ascunde pentru ce au venit acesti multi emigranti fara acte,se numeste mai nou TOLERANTA !!!! Ni se cere tot mai mult sa fim toleranti,sa inchidem ochii,sa acceptam si asta peste tot ,in radio in televiziune,in biserica........ !!!!!!! In felul acesta nu trebuie sa-i deranjam pe musulmani si sa nu-i suparam !!!!!

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările