Europa

articolul anterior articolul urmator

Politician italian anti-vaccinare, ridiculizat de internauţi după ce a fost internat în spital cu varicelă

4
20 Mar 2019 19:00:34
Autor: George-Andrei Cristescu
Massimiliano Fedriga FOTO Matteo Nardone
Massimiliano Fedriga FOTO Matteo Nardone

Un politician populist italian, care a dus o campanie împotriva vaccinării obligatorii la copii, a fost internat în spital pentru că s-a îmbolnăvit de varicelă, informează The Times.

Massimiliano Fedriga, guvernator al regiunii italiene de nord Friuli-Veneţia Giulia şi oficial de rang înalt alt partidului anti-imigranţi Liga Nordului, a fost luat în derâdere pe reţelele de socializare după ce a recunoscut că este bolnav de varicelă. Acesta s-a declarat împotriva decretului Lorenzin care impune vaccinarea la copiii din Italia.

Fedriga a petrecut patru zile în spital fiind tratat pentru această boală care poate duce la deces în cazul adulţilor.

După ce a ieşit din spital, acesta a scris pe Twitter: „Sunt acasa, în convalescenţă şi le mulţumesc tuturor.” Fedriga a răspuns criticilor din mediul online specificând că deşi este împotriva decretului Lorenzin, este „de acord cu vaccinurile.”

Decretul Lorenzin presupune vaccinarea obligatorie pentru şase boli, inclusiv varicelă şi rujeolă şi a venit în contextul unei creşteri majore a deceselor cauzate de rujeolă în Italia, dar şi în alte ţări europene.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Galeriu Crestinu
21.03.2019, 01:01:23

...CUM sa mai faci varicela la varsta asta.....?....doar e cogeamitea golanu'..... e clar ca l-au inoculat intentionat .!

Mircea Nistor
21.03.2019, 10:28:57

Intenţionată e doar încăpăţânarea unora de a îngroşa rândurile "Galeriei de Cretini ". Acum 16 ani am avut o cunoştinţă, atunci în vârstă de 38 ani cu varicelă .Bineînţeles că a fost trimis acasă, cu certificat medical de mare urgenţă: la vîrsta asta,varicela poate da complicaţii letale .Mă uit la poza ipochimenului şi nu mă mir : mutră tipică de "botanist", adică de fraier care pune botu` la tot felul de "fake news ". Cu cât mai gogonate, cu atât mai credibile pentru abonaţii cu minte răsfirată .Da` "informaţi" nevoie-mare de pe internet....

+1 (1 vot)
foarte atent
21.03.2019, 11:35:27

asta e preten cu moazela lui Moisescu...astia pun de-un barbut, de-o chilotzica, apoi ies pe facebuce cu campanii antivaccin !!

+1 (1 vot)
radu bradeanu
21.03.2019, 16:00:33

Ce pretenții intelectuale poți avea de la un politician în general cu atât mai puțin de la un populist care minte în gura mare ca să ia voturi de la proști și ignoranți. Acum că la lovit propria minciună și prostie o dă cotită. Mai bine murea că nu era o pagubă.

Modifică Setările