Europa

articolul anterior articolul urmator

Politician de top susţine lucrătorii români în Marea Britanie

0
5 Jun 2013 17:23:59
Autor: Diana Rusu
Presedintele Camerei Comunelor şi presedintele Traian Basescu FOTO Flickr
Presedintele Camerei Comunelor şi presedintele Traian Basescu FOTO Flickr

Preşedintele Camerei Comune britanice a lansat astăzi o declaraţie fără precedent, exprimându-se în favoarea imigranţilor pe piaţa muncii, după mai multe luni de atacuri ale politicienilor britanici asupra acestui fenomen. The Telegraph notează că John Bercow a discutat despre marile avantaje pe care migraţia lucrătorilor din Bulgaria şi România le-a adus în Regat.

Preşedintele Camerei Comunelor din Parlamentul britanic a suprins printr-o serie de critici pe care le-a adus celor care exagerează efectele negative ale tendinţelor imigraţiei pe piaţa muncii din Marea Britanie. Folosind câteva remarci care ridică semne de întrebare faţă de tradiţionala neutralitate politică pe care funcţia sa o cere, John Bercow a catalogat atitudinea colegilor săi parlamanetari drept provocatoare şi stridentă.

Funcţia de preşedintele al Camerei Comunelor nu îi permite politicianului să se implice în dezbaterile politice, iar în acest moment unul din subiectele dezbătut intens de parlamentarii britanici este ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, anunţate anul viitor.  

John Bercow a vizitat România în cursul săptămânii trecute, declarându-şi suportul pentru politicile care permit accesul nerestricţionat al est-europenilor pe piaţa muncii din ţara sa. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii