Europa

articolul anterior articolul urmator

Polonia încheie relaţiile energetice cu Rusia, după 30 de ani de colaborare. Kremlinul susţine că polonezii „sunt în pragul nebuniei”

5
23 May 2022 12:48:15
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Guvernul polonez a reziliat un acord vechi de 30 de ani cu Rusia cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale şi infrastructură, a anunţat luni ministrul polonez al luptei împotriva schimbărilor climatice, Anna Moskwa, relatează CNN.

„Polonia denunţă acordul interguvernamental privind gazul din 1993 referitor la (gazoductul) Yamal”, a scris Anna Moskwa pe Twitter.
 
Ea a subliniat că războiul Rusiei în Ucraina ”a confirmat corectitudinea hotărârii Guvernului polonez în direcţia independenţei complete faţă de gazele  provenite din Rusia”.
 
„Întotdeauna am ştiut că Gazprom nu este un partener de încredere”, a adăugat ea.
 
Acordul a inclus furnizarea de gaze naturale prin gazoductul Yamal, precum şi construirea şi întreţinerea infrastructurii referitoare la tranzitul gazelor prin Polonia.
 
Rusia a întrerupt livrarea de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria la sfârşitul lunii aprilie pentru că nu au efectuat plăţi în ruble, o decizie pe care liderii UE au descris-o la acea vreme drept ”şantaj” din partea Moscovei.
 

 Reacţia Kremlinului 

„Acum vedem ce poziţie frenetică, în pragul nebuniei, adoptă autorităţile poloneze. Prin urmare, nu merită zis nimic aici”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov despre decizia Poloniei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

GABRIEL_ CATALIN
23.05.2022, 22:01:48

Fantastica coloana vertebrala a avut Polonia, a atacat fara ezitare orice minciună rusească, le-a dat peste bot fara sa stea pe gânduri. Daca toate statele uniunii erau pe jumătatea Poloniei, terorusii erau scoși de ceafa din Ucraina, in suturi și se uitau ca milogii prin gard, la 100 km de granita. Bravo Polonia.

-3 (19 voturi)
= aceeaşi mizerie
24.05.2022, 05:55:49

G_C... Corect!... Jos pălăria în faţa Poloniei. În plus, trebuie apreciat la această ţară şi faptul că şi-a redus la zero "nuanţele" anti-UE pe care le-au afişat în ultimii ani, şi chiar s-au delimitat clar de unguri, deşi erau "parteneri", de cînd aceştia s-au arătat faţa duplicitară, pro ne(putin)ciosu'... putin = hitler = aceeaşi mizerie

+2 (2 voturi)
Ilie Enache
24.05.2022, 01:07:20

Asteptam din partea celorlalte state UE aceeasi reactie,Rassia in prezent este Gemania anului 1940 ...fara dubii!

+2 (4 voturi)
Un cititor
24.05.2022, 06:55:24

Mai nebun ca Putin si poporul sau ma indoiesc ca mai exista cineva in lume.

+1 (1 vot)
Ncita Co
24.05.2022, 20:04:39

Unul câte unul își iau adio de la stația de benzinărie numită ruzzia. Cu asta se închid și robitetele de valută pentru numita benzinărie. Se prevede foame mare prin siberia.

Modifică Setările