Europa

articolul anterior articolul urmator

Postarea neinspirată a Ambasadei Rusiei la Bucureşti despre starea de sănătate a lui Putin

26
18 May 2022 18:50:03
Autor: George-Andrei Cristescu
Vladimir Putin (stânga) ţinându-se minute bune de masă la o întrvedere cu ministrul său al Apărării, Serghei Şoigu FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin (stânga) ţinându-se minute bune de masă la o întrvedere cu ministrul său al Apărării, Serghei Şoigu FOTO EPA-EFE

Ambasada Rusiei în România ţine să nege pe un ton ironic zvonurile despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin, dar îşi dă cu stângul în dreptul.

Într-o postare făcută miercuri pe Facebook, Ambasada Rusiei în România comentează zvonurile recente legate de starea de sănătate a liderului de la Kremlin.
 
Mesajul, prezentat ca fiind din partea angajaţilor misiunii diplomatice ruseşti, este plin de remarci ironice şi critici la adresa presei româneşti, dar conţine şi o comparaţie total nefericită cu masacrele comise de soldaţii ruşi în Ucraina.
 
„Le suntem recunoscători celor care şi-au exprimat dorinţa de a <<ajuta vindecării>> Preşedintelui Rusiei Vladimir Putin, inclusiv chiar şi de a deveni un donator dacă va trebui. Vă îndemnăm să nu vă faceţi griji pentru sănătatea domnului Preşedinte, întrucât zvonurile şi speculaţiile presei occidentale, din păcate, des replicate şi în România, despre boala Şefului Statului rus sunt la fel de neadevărate ca şi falsurile care apar constant despre, să zicem, <<masacrele>> efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka şi alte localităţile Ucrainei. Angajaţii Ambasadei, la rândul lor, urează sincer sănătate tuturor oamenilor simpatizanţi şi grijulii care ne-au scris”, se arată în mesaj.
 
Comparaţia cu masacrele din Ucraina a fost observată imediat de unii internauţi.
 
„Dacă zvonurile despre sănătatea lui Putin sunt la fel de <<neadevarate>> ca cele despre masacrele făcute de armata rusă, înseamnă că e clar, Putin e grav bolnav”, comentează un utilizator.
 
„Înţeleg, aşadar, că Vova e pe moarte...? Că pe 23 februarie juraţi cu mâna pe inimă că n-aveţi niciun gând cu Ucraina. Iar după aia aţi băgat mâna-n foc că Moskva s-a submarinizat de neglijenţă operaţională şi vreme rea. Logic, dacă spuneţi că Putin e bine-mersi, vom înţelege exact opusul”, scrie un alt utilizator.
 
Există diferite zvonuri despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin, iar motivul acestora este chiar felul în care arată liderul de la Kremlin. Putin este umflat la faţă şi la gât, merge şchiopătând, se comportă agitat şi impune măsuri foarte stricte anti-COVID-19 pentru participanţii la reuniunile cu el.
 
În timp ce aspectul şi comportamentul lui Putin oferă prilej de zvonuri, cert este că aceste zvonuri sunt murmurate de tot mai mulţi membri ai aparatului său de securitate, scrie jurnalistul Michael Weiss în „New Lines Magazine”.

Nu se ştie dacă aceştia spun adevărul sau dezinformează în vreun scop anume. Unii poate se simt dezamăgiţi de regimul totalitar din Rusia şi încearcă să-l slăbească pe plan intern în contextul războiului din Ucraina, alţii poate încearcă să prevină o catastrofă, cum ar fi un atac nuclear, căruia i s-ar deda mai greu comandanţii militari la ordinul unui despot bolnav, notează Weiss.
 
Recent, un oligarh rus apropiat Kremlinului a fost înregistrat în secret spunând că Putin este „foarte bolnav de cancer de sânge”.
 
Dincolo de speculaţiile precum că Putin ar fi bolnav de cancer, felul în care arată liderul de la Kremlin este şi o imagine a statului regresiv la cârma căruia de află de mai bine de 22 de ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

ORBservator
18.05.2022, 19:05:09

Deci e clar, când bolșevicii se pun pe negat, adevărul e la 180°. Ăștia de pe Kiseleff six, gen Mazeta/X(minus)Link/dr.stupid/prostpescul sunt prea idioți. Putin mai are puțin și crapă, căpățâna aia umflară e plină de demență.

+19 (19 voturi)
www.brave.com
18.05.2022, 19:25:13

"Logic, dacă spuneţi că Putin e bine-mersi, vom înţelege exact opusul” https://i.pinimg.com/originals/b1/25/a6/b125a6963685a4a13d53090dacc8aa91.jpg

+2 (24 voturi)
Utilizator Adevărul
18.05.2022, 19:13:54

Comentariu considerat abuziv.

Winkler Johann
18.05.2022, 19:20:02

Mi-as dori tare mult sa-l vad cu vata-n nas, intins pe nasalie si cu pantofi de unica folosinta!

+13 (13 voturi)
Depeter
18.05.2022, 19:42:29

Daca rusii ar fi fost mai atenti la ce se intampla in Ungaria, Polonia, Bulgaria si sigur, Romania - cum se fura banii publici, l-ar fi dat de pamant pe putin de mult ; dar la omul prost si betiv nici boii nu trag!

+3 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările