Europa

articolul anterior articolul urmator

Premieră pentru chinezi în Europa: Beijingul va dota armata Serbiei cu drone de atac şi alte echipamente militare

16
11 Sep 2019 17:14:51
Autor: Ştefana Radu

Serbia a lăudat China, marţi, pentru că va dota armata ţării balcanice cu drone şi alte echipamente, în contextul unor îngrijorări ale Occidentului legate de o acumulare de armament care ar putea ameninţa pacea din zonă, informează Associated Press.

Un comunicat al Ministerului Apărării din Serbia, emis la scurt timp după vizita unei delegaţii militare chineze, mulţumeşte Beijingului pentru susţinerea sa economică şi militară.

Oficialii sârbi au spus că au ajuns la un acord cu Beijingul pentru vânzarea de drone de atac, marcând primul export al unei astfel de arme chineze într-o ţară din Europa.

Ministrul Apărării Aleksandar Vulin a precizat că livrarea va avea loc în următoarele luni şi va „întări mult Armata sârbă, care va câştiga capacităţi pe care nu le-a avut în trecut”.

Serbia, care urmăreşte oficial integrarea în Uniunea Europeană, s-a întărit deja militar cu avioane de luptă, tancuri şi alte echipamente de la ruşi.

China este din ce în ce mai activă economic şi politic în Serbia şi în alte zone din sud-estul Europei, ca parte a campaniei globale „Centura şi Drumul”. Implicarea sa a stârnit îngrijorare din partea Occidentului, în ceea ce priveşte influenţa crescândă a chinezilor în regiune.

Serbia a acceptat livrarea a nouă drone Chengdu Pterodactyl-1, cunoscute în China ca Wing Loong, cu o posibilă achiziţie adiţională de 15 drone. Dronele de luptă au capacitatea de a nimeri ţinte cu bombe şi rachete şi pot fi folosite pentru misiuni de recunoaştere.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Gabriel din Bugeac
11.09.2019, 17:58:56

Serbia fiind țara care construiește o super autostradă prin munți.. nefiind în UE, neavând acces la fonduri UE și alte bănci occidentale.. până și în Adevărul a apărut un articol despre asta.. acu' se întărește militar de la chinezi, ruși.. Și când mă gândesc că mulți ani după revoluție.. până să apară treaba cu Italia, Germania, Franța.. românii fugeau pe capete în Serbia să facă un ban.. Serbia și Turcia erau țările unde fugeau românii din cauza sărăciei.. Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina.. țări foarte ostile României.. offf.. îi așteaptă vremuri grele pe "războinicii" români.. de fapt nu bag tot poporul român în aceași oală.. fac referire la bolnavii psihici care se dau în stambă pe aici.. vă așteaptă vremuri grele.

+3 (5 voturi)
Necula Mario
11.09.2019, 18:21:15

Pai parca Trolli mioritici( hello Bugeac din Gabriel) , mugeau , mai deunazi , ca Europa este unita si ca America nu doreste o Europa unita si puternica,.... Este greu de decis. Pe cine sa credem ? Realitatea ? sau pe Trolli ?...Eterna dilemma...

-4 (4 voturi)
Tomescu Tom
11.09.2019, 18:49:10

Necula Mario Trebuie musai sa ti se spuna ... cum sa gandesti ? Chiar nu poti " mesteca " si singur ? Eterna dilema a magarului lu' Buridan ....

+2 (4 voturi)
Necula Mario
11.09.2019, 18:29:36

Pacat ca dna Stefana Radu , nu a aflat ce vor primi maoistii , in schimbul dronelor. Sza nu-mi spuneti ca maositii au o relatie istorica stransa de prietenie , cu chinezi , iar acestia din urma ajuta pe slavii sin sud , din simpla filantropie... Cei mai suparati vizavi de aceasta tranzactie , sunt ...rusii..

-2 (2 voturi)
IonIon Codreanu
11.09.2019, 18:53:59

Maoiștii au dispărut de mult... Altfel, cum ar avea China acest succes economic fără egal în lume?!

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (16)