Europa

articolul anterior articolul urmator

Premieră în Europa. Atena a numit un oficial responsabil cu valurile de căldură

2
23 Jul 2021 22:52:36
Autor: Emanuel Neuman
Grecia Atena FOTO Shutterstock
Grecia Atena FOTO Shutterstock

Atena a numit un oficial responsabil cu valurile de căldură, a cărui misiunea va fi să protejeze oamenii de creşterea temperaturilor şi să identifice modalităţi prin care oraşul se poate adapta la căldură şi la fenomenele meteo extreme.

Eleni Myrivili, primul oficial responsabil cu politicile de adaptare la valurile de căldură tot mai frecvente, a fost numit în funcţie vineri de către primarul Atenei, Kostas Bakoyannis. Este o premieră pentru Europa, singura poziţie similară mai fiind găsită în provincia americană Miami-Dade din Florida, conform The Guardian.
 
„Pentru oraşul nostru, schimbările climatice presupun valuri de căldură mai frecvente şi mai periculoase pentru cetăţenii şi pentru turiştii noştri, cruciali pentru funcţionare economiei. Din păcate, Atena nu este într-o situaţie unică - căldura reprezintă o urgenţă pentru multe oraşe din Europa şi din lume”, a declarat Bakoyannis.
 
„Vorbim de mai multe decenii despre încălzirea globală, dar nu am discutat atât de mult despre valurile de căldură”, a adăugat Myrivili.
 
Misiunea lui Myrivili va fi să identifice noi metode de răcire a oraşului, altele decât dotarea clădirilor cu aparate de aer condiţionat, o modalitate de combatere a căldurii care contribuie la rândul ei la criza climatică prin consumul masiv de energie necesar. Plantarea de copaci şi vegetaţie, precum şi cultivarea spaţiilor verzi necesare pentru umbră vor fi vitale, alături de regândirea modului în care sunt proiectate străzile şi clădirile.
 
Atena a anunţat deja un program de creştere a numărului de spaţii verzi din oraş. Oraşul utilizează deja o aplicaţie pentru smartphone prin care locuitorii şi turiştii sunt avertizaţi de valurile de căldură şi primesc sfaturi pentru a face faţă temperaturilor ridicate.
 
Vara aceasta a fost până aucm una dintre cele mai calde din istoria înregistrărilor meteorologice din Europa, valurile de căldură afectând multe regiuni în timp ce altele au fost devastate de inundaţii fără precedent.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Pontus Euxinus
23.07.2021, 22:57:52

Singura modaliate este sa cresteti taxele si impozitele :) Cu cat vor creste taxele mai mult, cu atat se va raci planeta :)) hai pa!!

-3 (3 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
23.07.2021, 23:25:28

Lasa ca la Constanta platesti taxe doar la Mache !

+2 (2 voturi)
Modifică Setările