Europa

articolul anterior articolul urmator

Premieră. Ce a păţit un pasager care a folosit un test PCR falsificat în Belgia

2
23 Jun 2021 18:35:21
Autor: George-Andrei Cristescu
Condiţiile de călătorie cu avionul diferă de la ţară la ţară
Condiţiile de călătorie cu avionul diferă de la ţară la ţară

Tribunalul Penal din Bruxelles a pronunţat o sentinţă drastică împotriva unui bărbat care a vrut să plece de pe Zavantem Airport din capitala belgiană cu un test PCR falsificat de un prieten.

Bărbatul a fost condamnat în premieră la un an de închisoare, potrivit EFE care citează presa locală. Autorităţile belgiene au anunţat în aprilie că vor sancţiona foarte strict astfel de infracţiuni, iar aceasta este prima decizie, potrivit ziarului De Standaard.
Între 19 aprilie şi 11 iunie, 576 de persoane au fost depistate cu teste PCR falsificate pe aeroportul din Bruxelles.
 
Belgia permite călătoriile în străinătate, inclusiv cele neesenţiale, din 19 aprilie. Totuşi, călătorii trebuie să completeze Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF).
 
Pentru a combate abuzurile, Bruxelles Fiscalité a publicat directivele ce trebuie aplicate persoanelor care falsifică aceste formulare, sau certificatele pentru testele PCR. Reglementările prevăd că persoanele care se folosesc de acte false să fie citate imediat în faţa tribunalului penal sau să accepte un acord extrajudiciar în valoare de 750 de euro. Bărbatul condamnat a refuzat acordul extrajudiciar şi nici nu s-a prezentat în faţa tribunalului.
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

satanili satani
23.06.2021, 18:50:08

foarte bine.

-1 (1 vot)
Bil Gheitz
23.06.2021, 19:59:24

Deci ai posibilitatea de a-ti recunoaste ursaria si sa achiti o amenda de 750 eypo dar sa tot insisti? Ma asta nu era unul din suveranii aia cu tigla cazuta de pe casa?

+1 (1 vot)
Modifică Setările