Europa

articolul anterior articolul urmator

Premierul Boris Johnson a anunţat închiderea şcolilor, în Anglia, începând de vineri

1
18 Mar 2020 22:43:06
Autor: Cristina Ene
Foto arhivă
Foto arhivă

Guvernul britanic a anunţat închiderea şcolilor, colegiilor, grădiniţelor şi creşelor din Anglia începând de vineri pe o perioadă nedeterminată ca parte a unor măsuri devenite necesare pentru limitarea epidemiei, în contextul unei noi creşteri a numărului de cazuri, dar şi al deceselor, peste 100.

Excepţie fac copiii lucrătorilor esenţiali, cei care au nevoie de îngrijire sau educaţie specială, precum şi copiii din programe de asistenţă socială.
 
Copiii lucrătorilor esenţiali precum personalul medical, cel de urgenţă, respectiv cel care oferă servicii de curierat şi de livrare, cel mai probabil se vor întoarce la şcoală luni, 23 martie, însă nu toate şcolile vor rămâne deschise.
 
Elevii şi studenţii nu vor primi calificative, însă vor obţine diplomele de calificare necesare.

Examenele programate în mai şi iunie nu vor mai avea loc, însă elevii şi studenţii îşi vor obţine calificările, a anunţat premierul Boris Johnson fără a da detalii.

„Răspândirea virusului are loc într-un ritm mai rapid decât am anticipat, astfel că este potrivit să apelăm la măsurile corecte pentru a o opri şi a atenua presiunea pe sistemul sanitar”, a spus ministrul educaţiei  Gavin Williamson
 
Întrebat asupra unor măsuri de carantinare a populaţiei la nivelul celor luate în alte ţări, în condiţiile în care oamenii frecventează în continuare în număr mare barurile şi restaurantele, premierul Boris Johnson nu a exclus ca acestea să fie impuse la un moment dat.
 
„Cred că foarte mulţi oameni fac eforturi eroice să se conformeze recomandărilor noastre, însă aşa cum am mai spus în seara asta şi în ultimele zile, revizuim continuu situaţia şi nu vom ezita să avansăm măsuri mai rapide acolo unde considerăm necesar”.
 
Anunţul de închidere a şcolilor vine în contextul în care deja unele instituţii de învăţământ au fost nevoite să se închidă parţial sau complet  din cauza personalului insuficient. În multe unităţi de învăţământ, mai ales din Londra, elevii nu au mai venit la şcoală şi unele clase au rămas aproape goale.
 
Scoţia şi Ţara Galiilor au anunţat că vor închide unităţile de învăţământ până la mijlocul lunii aprilie, dar termenul ar putea fi prelungit până în septembrie. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
19.03.2020, 15:56:37

Moscheiile alea infecte pline de pedofili mahomedani când începe ? Nație de beţivi idioți cu tot cu mãgarul asta scelerst de Boris .

Modifică Setările