Chile s-a bazat puternic pe vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de compania Sinovac din China, dar autorităţile sanitare din ţara sud-americană au pus la îndoială cât de eficace este împotriva unor variante de virus mai transmisibile şi, de asemenea, analizează cât timp rămâne eficient după injectare.
Un studiu publicat în aprilie a arătat că vaccinul chinez are o eficacitate minimă în prevenirea bolilor, după o singură doză. După administrarea celei de-a doua doze, vaccinul a avut o eficacitate de 67% în prevenirea infecţiei simptomatice, 85% în prevenirea spitalizărilor şi 80% în prevenirea deceselor.
Draghi a pus la îndoială şi vaccinul Sputnik din Rusia. Existau aşteptări ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să încheie revizuirea vaccinului rusesc şi să emită o decizie în mai sau iunie.
Cu toate acestea, aprobarea a fost amânată, deoarece producătorii au ratat un termen limită din 10 iunie pentru a trimite date, au declarat surse pentru Reuters la începutul acestei luni.
"Vaccinul rusesc Sputnik nu a obţinut aprobarea de la EMA şi poate că nu va reuşi niciodată", a spus Draghi.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
4 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Etaj 14 este cel mai bun vaccin eficienta 200% omoara 100% virusul + 100% gazda = 200% -------------- hai Putler :)
Se putea ca fostul șef al FMI să nu dea din clonț,ăsta știe din care direcție se fac banii așa că zice și el.
Bravo Draghi și ucrainenilor să le fie rușine că s-au lăsat șantajați de China la ONU pentru aceste vaccinuri.
Vaccinul Pfizer ar fi legat de o afecțiune rară a sângelui – cercetători din Israel https://www.g4media.ro/vaccinul-pfizer-ar-fi-legat-de-o-afectiune-rara-a-sangelui-cercetatori-din-israel.html Bine ca nebaga pe gat acest tip de vacvin !😁