Europa

articolul anterior articolul urmator

Premierul Ucrainei şi-a prezentat demisia, după publicarea unei înregistrări audio în care îl critică pe preşedintele Volodimir Zelenski

5
17 Jan 2020 11:19:54
Autor: Ştefana Radu
Premierul ucrainean s-a oferit sa demisioneze in urma unor inregistrari audio in care pare sa-l critice pe presedintele Volodimir Zelenski FOTO unian.net
Premierul ucrainean s-a oferit sa demisioneze in urma unor inregistrari audio in care pare sa-l critice pe presedintele Volodimir Zelenski FOTO unian.net

Prim-ministrul ucrainean Oleksi Honcharuk şi-a prezentat demisia, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care acesta pare că îl critică pe preşedintele Volodimir Zelenski, informează BBC News.

O voce care pare a fi a lui Honcharuk, dar care nu este confirmată oficial ca fiind a sa, spune că preşedintele Volodimir Zelenski are doar o înţelegere „primitivă” asupra economiei. De asemenea, Honcharuk pare să recunoască că nici el nu se pricepe prea bine la economie.

Întregistrarea audio controversată a fost postată pe reţelele de socializare miercuri seară. Honcharuk (35 de ani) pare să vorbească despre bugetul naţional cu alţi miniştri din guvern şi şefi de finanţe.

Într-un mesaj pe un canal de socializare, Honcharuk a spus că înregistrările au fost editate din mai mult fragmente din întâlniri guvernamentale, cu scopul de a crea impresia falsă că el nu l-ar respecta pe preşedinte.

Biroul preşedintelui Zelenski a confirmat că a primit oferta de demisie şi a precizat că preşedintele va decide dacă o va accepta sau nu.

Într-o postare pe Facebook, Honcharuk a scris că Zelenski este „un model de sinceritate pentru mine”, dar „pentru a îndepărta orice îndoieli egat de respectul şi încrederea noasttră în preşedinte, mi-am oferit demisia”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

coldica coldica
17.01.2020, 12:07:46

Ucraina de cand a devenit sluga SUA a ajuns mai rau ca tarile bananiere din Africa,vai de capul lor de hutuli prosti,Congo din estul Europei!

+3 (3 voturi)
gigione deladolj
17.01.2020, 13:24:21

Comentariu considerat abuziv.

Iosiv Varga
17.01.2020, 13:47:47

Asta macar recunoaste ca nu are habar de economie si-si ofera demisia! Ai nostrii DRAGNEA,DANCILA et comp nici nu cunosc economie,nici nu recunosc si nici nu-si dau demisia! Se pare ca si ucrainenii au mai multa demnitate decat politicienii romani,care se simt sudati de scaune pe via ta!!!

Vasile Naftuli
17.01.2020, 14:27:20

Politicienii noștri sunt foarte deștepți, știu tot, nu au nevoie de nici o consultare.

+1 (1 vot)
Sanchez Alexis
17.01.2020, 15:27:34

Din pacate actorii de comedie conduc azi Ukraina. Adevarul este ca e greu sa gasesti un om destept si bine-intentionat care sa fie ales Presedinte sau Prim-Ministru. Ukraina va mai stagna in balegar inca minim 10 ani pina se vor destepta!

Modifică Setările