Europa

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Azerbaidjanului şi şeful Consiliului European au discutat despre tensiunile din Karabakh

0
6 Aug 2022 00:46:50
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Ilham Aliyev a declarat că unităţile forţelor armate armene, precum şi grupurile armate ilegale armene, trebuie retrase din Azerbaidjan.

Preşedintele Azerbaidjan Ilham Aliyev şi şeful Consiliului European Charles Michel au discutat vineri prin telefon despre tensiunile din Karabakh şi situaţia din regiune, conform serviciul de presă al liderului azer.

"În timpul conversaţiei, Michel şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la tensiunile care au apărut în regiune. El a subliniat, de asemenea, că UE îşi va continua eforturile menite să asigure o pace şi o securitate durabilă în conformitate cu agenda de pace de la Bruxelles", se arată în mesaj.

Aliyev, la rândul său, l-a informat pe şeful Consiliului European despre incident şi a dat vina pe Armenia. „Preşedintele Ilham Aliyev a remarcat că, încălcând declaraţia tripartită a liderilor din Azerbaidjan, Rusia şi Armenia, Erevanul nu şi-a retras trupele staţionate în regiunea Karabakh din Azerbaidjan. Şeful statului, subliniind că există şi formaţiuni armate armene ilegale pe teritoriul republicii, au arătat că partea armeană nu şi-a îndeplinit obligaţiile de aproape doi ani”, se arată în text.

Liderul azer a declarat că unităţile Forţelor Armate Armene, precum şi grupurile armate ilegale armene, trebuie retrase din Azerbaidjan. „Şeful statului a mai spus că, de comun acord cu Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, a fost stabilit traseul drumului alternativ la coridorul Lachin, iar partea azeră îşi finalizează construcţia”, se arată în mesaj. După punerea în funcţiune a acestui drum, acolo vor fi mutaţi şi trupele de menţinere a păcii ruse, a spus preşedintele Azerbaidjanului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările