Europa

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele bulgar: Noi şi România suntem ţapii ispăşitori pentru problemele interne ale ţărilor UE

2
23 Mar 2013 13:44:36
Autor: Mediafax
Rosen Plevneliev, preşedintele Bulgariei
Rosen Plevneliev, preşedintele Bulgariei

Bulgaria şi România sunt folosite mereu, din nefericire, drept scuză convenabilă pentru problemele interne ale partenerilor europeni, a declarat preşedintele bulgar Rosen Plevneliev, într-un interviu acordat revistei germane Focus.

Plevneliev susţine că trebuie analizate date concrete înainte de lansarea unor acuzaţii privind afluxul de romi din România sau din Bulgaria, relatează site-ul Novinite.com.  

 "Dintre cei 20.000 de romi români şi bulgari care s-ar fi mutat în Franţa, doar 600 sunt din Bulgaria şi doar 80 dintre ei stau în Franţa ilegal", a subliniat el.
 
Preşedintele bulgar recunoaşte că există o problemă cu romii, dar subliniază că aceasta trebuie definită foarte clar.
 
"Bulgaria nu are milioane de romi, numărul lor exact este de 300.000. Ei reprezintă mai puţin de 5 la sută din populaţie", subliniază el.
 
Comentând amânarea, din nou, a aderării Bulgariei la Schengen, el cere o recunoaştere a eforturilor ţării sale de a păzi graniţele externe ale UE.
 
El subliniază că Bulgaria a investit în total 100 de milioane de euro în acest domeniu şi că graniţa sa este sigură.
 
"Sunt doar 200 de intrări ilegale pe an pe la graniţa bulgaro-turcă", în timp ce în Italia şi Grecia numărul depăşeşte 20.000", adaugă el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mihai ion
23.03.2013, 14:54:37

Nimeni din guvernul Roman sau Bulgar nu observa rasismul fata de rromi, in timp ce nou ne predica sa nu fim rasisti. Nimeni nu a observat pana la Bulgar ca in Italia si Grecia e problema MULT mai mare la granite. Si nici nu se leaga nimeni de tunelele sapata pe sub alte granite din Est.

teodor rusu
23.03.2013, 16:14:25

Romania si Bulgaria au fost un "accident" la intrarea in UE.Iar UE ,regreta acum acest lucru si nu stie ce sa mai faca sa poata corecta acest accident inventand probleme precum Carnea de cal,Laptele cu alfatoxina,Gripa porcina, carnea de curcan cu antibiotice etc.Proiectul UE se dovedeste a fi o constructie gresita dar marile puteri nu vor sa recunoasca asta .

Modifică Setările