Europa

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Parlamentului European , Martin Schulz, pledează pentru un „guvern european“

12
15 Jul 2015 09:54:31
Autor: Viorica Marin
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz

La o zi de la acordul semnat la Bruxelles între Grecia şi creditorii internaţionali, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a pledat marţi pentru un "guvern european", argumentând că anumite probleme centrale din cadrul Uniunii Europene nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de state şi de Guverne, relatează AFP.

 
„Problemele europene centrale, importante nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de Guverne", a declarat Schulz pentru săptămânalul german Stern, la o zi după acordul laborios semnat la Bruxelles între Grecia şi creditorii săi.
 
"Pentru acest lucru, avem nevoie de instituţii comunitare (...). Avem nevoie de un guvern european", în special pentru probleme legate de comerţul internaţional, climă, imigraţie, evaziune fiscală sau politică monetară, a adăugat el.
 
„Suntem fără nici o îndoială într-o criză gravă. Multă frustrare, dezamăgire, neînţelegere reciprocă — cu această intensitate, acest lucru este ceva nou pentru mine ", a admis el, subliniind faptul că Europa" nu moare'.
 
 
"Ne aflăm fără îndoială într-o criză gravă. Multă frustrare, dezamăgire, neînţelegere reciprocă - la această intensitate, este ceva nou pentru mine", a precizat el, insistând asupra faptului că "Europa nu moare".
 
După două zile de negocieri, liderii zonei euro au ajuns luni dimineaţă la un acord privind un nou plan de salvare a Greciei, pentru a evita ieşirea ţării din uniunea monetară.
 
Acest al treilea plan de salvare urmează să fie aprobat de mai multe parlamente naţionale din zona euro. Miercuri, deputaţii greci urmează să aprobe primele măsuri de austeritate cerute de creditorii Atenei.

În cadrul acestui acord, Grecia, s-a angajat că instituţiile internaţionale creditoare vor avea dreptul să analizeze, la Atena, progresele înregistrate în aplicarea reformelor. Guvernul elen trebuie totodată să discute cu instituţiile creditoare noile texte legislative, înainte ca acestea să fie înaintate Parlamentului grec.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Ivan Purchel
15.07.2015, 10:38:46

Ce pot hotari guvernele daca banii is in mina altora. Asa, printre altele. Se pot aduna, fac salfi si poze comune, apoi sampanie si adio. Hotarasc ceva altii. Hotarasc "saciicu bani" undeva in linistea subsolului bancar insotiti de cel mai fermecator fosnet.Fosnetul bancnotelor. Acolo in lumea banilor se hotaraste sorta lumii. Cine si ce tara sa conduca. Cine si cu cine va lupta mine. Unde se poate "descoperit brusc" zacaminte de petrol si cine va fi dotat cu gradul"tara democratica". In lumea de sus se fac alte "descoperiri". Diferite sammituri,asociatii, conferinte de presa, ei si alte manifestari, care duc lumea pe "cimpiile" adica democratice. Pina cind banii is acumulati in mina altora de asa-zisa "democratie" uitati.

+3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
15.07.2015, 10:59:36

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
15.07.2015, 11:14:02

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
15.07.2015, 12:51:33

Comentariu considerat abuziv.

Marius Ciprian
15.07.2015, 15:24:17

Un tampit acest Schulz.Guvern european?Pai asta ar insemna ca statele UE de mana a doua gen Romania,Bulgaria sau Grecia se vor supune ca doar nu renunta Fritz Schulz la suveranitatea si cuvantul sau al dracului de greu in UE.Nu-mi spuneti ca domnii germani sau francezi stiu ce este mai bine pentru bulgaranistani sau pentru romanistanezi.Oare pana la un guvern mondial cat mai e?

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările