Europa

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Poloniei, către Parlamentul ucrainean: „Nu voi avea odihnă până când Ucraina va deveni membru UE”

6
22 May 2022 16:23:18
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, s-a adresat, sâmbătă, parlamentului ucrainean, el afirmând că nu va avea odihnă până când Ucraina va deveni membru al Uniunii Europene.

“Nu voi avea odihnă până când Ucraina va deveni membru al Uniunii Europene”, a spus Duda, potrivit The Guardian.
 
El a mai afirmat că Ucraina este cea care îşi decide propriul viitor. “Au apărut voci îngrijorătoare care spun că Ucraina ar trebui să cedeze cerinţelor lui Putin. Doar Ucraina are dreptul să îşi decidă viitorul... nimic despre voi fără voi”, a adăugat Duda.
 
“Dragi ucraineni, rudele voastre – soţii, părinţi, copii – care au fost forţaţi să meargă în Polonia nu sunt refugiaţi în ţara noastră, sunt oaspeţii noştri”, a spus preşedintele polonez.
 
Andrzej Duda a devenit primul lider străin care a rostit un discurs personal în parlamentul Ucrainei, după startul invaziei.  Duda a fost aplaudat în picioare de parlamentari.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Mihai Medias
22.05.2022, 17:42:23

"Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, s-a adresat, sâmbătă, parlamentului ucrainean, EL afirmând că nu va avea odihnă până când Ucraina va deveni membru al Uniunii Europene." Niuzpunctro, EL fiind cine ?

indianul joe
22.05.2022, 18:27:01

A inebunit lupul ! A inceput si asta ca Orban maghiarul ??? Si-a a dus aminte ca au stapanit acele teritorii acum cateva sute de ani si acum se considera rusda mai bogata ??? La ultimul recensamant doar 0, 24 % din cetateni s-au declarat polonezi...Auci ! Trag cam multi lupi din hoitul ucrainei...

+1 (1 vot)
OmTacut2
22.05.2022, 18:44:55

Tarile care se opun acceptării Ucrainei in UE sunt Germania si Franța, statele care dau cei mai multi bani la UE Polonia este tara care primește cei mai multi bani din partea UE si care face cea mai mare opoziție împotriva deciziilor de la Bruxelles, asa ca Polonia poate sa iasă din UE si sa lase locul Ucrainei.

Gabor televizor
22.05.2022, 18:58:56

„Nu voi avea odihnă până când Ucraina va deveni membru UE”...hobisită viaţă o să mai ai metre....

IRINT
22.05.2022, 19:54:41

Scopul principal al vizitei președintelui Duda în Ucraina este de a discuta cu Zelensky condițiile și timpul pentru un posibil transfer de control asupra regiunilor de vest. Duda vrea să intre în istorie ca un politician care a returnat Lvovul în Polonia.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările