Europa

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Ucrainei este pregătit pentru un dialog cu Vladimir Putin

10
29 Jan 2022 00:25:37
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că este pregătit să aibă o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin. Acesta a dat de înţeles că este deschis pentru un dialog doar dacă va fi vorba despre ceva serios.

Rusia a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în apropierea graniţei cu Ucraina. Este un prim semn că ruşii sunt pregătiţi în orice moment de un asalt asupra Ucrainei. În prezent există discuţii între SUA, NATO şi Rusia pentru a găsi o soluţie astfel încât să nu se ajungă la un război din care toate părţile pot avea de pierdut. 

Preşedintele Ucrainei a spus că nu se teme de o întâlnire cu Putin şi că este deschis pentru o întâlnire serioasă cu omologul său, relatează news.ro.
 
“Nu mă tem de niciun format al unei întâlniri bilaterale. OK, nu-mi pasă, sunt pregătit. Trebuie să fie o întâlnire serioasă. Oamenii nu înţeleg valoarea vieţii omeneşti şi despre asta este vorba. Susţin un dialog serios”, a declarat Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

m wakki
29.01.2022, 00:55:30

Degeaba. În rusia este fascism în toată regula și putler are nevoie de război ca să nu i se dărâme șandramaua

-3 (7 voturi)
Noe Sarkin
29.01.2022, 02:47:28

putler e un termen folosit de cotetarii ambasadelor amerloce.

-10 (18 voturi)
David21
29.01.2022, 01:22:55

Eu sper că nu va fi război, nu cred că va dura mult dacă va fi, dar chiar și câteva sute, mii, zeci de mii de vieți omenești pierdute din cauza ambițiilor unor impostori, e ceva absolut inacceptabil. Pseudo oamenii de stat din Ucraina ar fi putut evita asta. dar un comediant e om de stat? E de râsul lumii. În trecut oamenii de stat erau formați din copilarie, fiind din familiile conducătoare și din familiile de vază. Acum tot netotul tare-n clanță și finanțat de cine trebuie ajunge la butoane și decide destinelele a milioane și zeci de milioane de oameni. Până și Putin cum am văzut într-un articol de ieri a fost tutelat de oameni cu vastă experiență înainte de a fi gata să ia frâiele Rusiei. Cine le-a băgat în cap la acești ucraineni că singura cale de dezvoltare e NATO și UE? Credeau ei că o să arunce cineva cu bani în ei, o să vină să le facă treabă în gospodărie, și Ucraina o să devină peste noapte Olandă sau măcar Slovenie sau Estonie. Până la urmă ce vor? Nu vor binele oamenilor? Puteau rezolva astea și fără UE și NATO, fără a reuși ce le-a „reușit” până acum, adică mii de morți, regiuni pierdute, cea mai săracă țară din Europa și cu un război la ușă potențial devastator și cu siguranță pierdut înainte de a începe. Era clar că Rusia nu le permitea niciodată să intre în NATO. Și dacă va fi război, se vede până unde e în stare să meargă rușii pentru a nu permite NATO să pună mâna pe Ucraina. Nu știau ei asta? Și dacă nu știau, ce naiba caută la conducerea Ucrainei? Și dacă e război eu nu cred că e doar decizia lui Putin. Asemenea decizii nu pot fi luate fără a avea susținerea altor figuri puternice din Rusia. Iar după ce i-a pus lumea în cap Rusiei, nu cred că Putin ar mai avea ce să discute cu acest individ.

-1 (5 voturi)
Panait M
29.01.2022, 08:15:06

,,oamenii de stat erau formați din copilarie”, normal, trebuiau formați de KGB și învățați că trebuie să conducă toată viața. Cine le-a băgat în cap la acești ucraineni că singura cale de dezvoltare e NATO și UE? Realitatea. Numai într-un stat de drept, unde exită separație a puterilor, oamenii pot să participe la dezvoltarea unei țări. ,,Credeau ei că o să arunce cineva cu bani în ei” păi UE ,,aruncă” cu bani în ei dar cu anumite condții, Reformele nu pot fi făcute dacă Ucraina rămâne în umbra Rusiei.

+2 (2 voturi)
snake
29.01.2022, 08:11:11

curaj zelinski...pana si numele acestui individ e predestinat. Зелений! Verde . Зелений. Sursăurgent! o fiii de la " verzisori"????place dollarul la actor..

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările