Europa

articolul anterior articolul urmator

Preţul victoriei este de zeci de mii de vieţi omeneşti, afirmă Zelenski

11
20 May 2022 02:36:23
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat joi că victoria ţării sale pentru independenţă va costa pierderea a zeci de mii de vieţi omeneşti.

În timpul unei videoconferinţe cu studenţi ucraineni, Zelenski a precizat că acesta este un război care a fost amânat 30 de ani, având în vedere modul în care Ucraina şi-a obţinut independenţa în 1991. 

„Acest război este cu siguranţă un război de independenţă. Putem spune că este un război amânat. Amânat de 30 de ani, având în vedere modul în care am obţinut independenţa în 1991. Sau chiar de o sută de ani, având în vedere istoria noastră mai îndepărtată”, a declarat Zelenski.

Preşedintele ucrainean este sigur că va învinge iar istoria Ucrainei va fi la fel ca cea a altor ţări care au luptat pentru a-şi obţine independenţa şi pentru a înceta să mai fie supuse altora.

„Nu am nicio îndoială că vom învinge, iar istoria noastră va fi la fel ca istoria altor ţări care au luptat pentru independenţă şi au câştigat, care au încetat să mai fie supuse altora”, a mai adăugat Zelenski.

Zelenski le mai spune studenţilor că trebuie să îşi amintească care este preţul pentru independenţă.

„Dar trebuie să ne amintim că preţul pentru toate acestea constă în zeci de mii de vieţi. Vieţile tuturor celor ucişi de inamic. Zeci de mii”, a punctat acesta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

X-Files1
20.05.2022, 02:48:13

Bufonul are dreptate, pe jumatate.

-13 (15 voturi)
X-Files1
20.05.2022, 03:11:49

@ Col. Tiraspolezu Pafnuti "Si zii asa..." ------------------------------------------------------ Zi-i (Zi-LINIOARA-i), nu "zii", cum scrii tu. Niciodata, in lb romana, "zii". PS: in plus, ai si probleme de acord: "Zi-i LUI/EI..." sau "Zi asa, ...". Intelegi ca nu-s la fel? Felicitari, in 11 cuvinte, ai reusit doua greseli MAJORE de gramatica. Esti campion, dar hei, ce patriot esti tu!

-13 (15 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
20.05.2022, 03:12:19

Zzz-Flies1, Si zii asa, ai dreptate doae pe jumatate... Gugule, probleme bre?

+1 (3 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
20.05.2022, 04:03:20

Zzz-Flies1, Pentru stiinta bufonului, in limba moldoveneasca, in dialectul tiraspolez si in general in arta populara, forma 'ZII" este folosita dupa plac/caz. Al doilea "i" se foloseste ca o prelungire fonetica a rostirii unui regionalism. Daca trebuie se poate si "ZIII" De ex: Păi zii aşa aşa aşa, Să beau cu toată lumea Zii măi zii măi zii măi zii Pîn' s-o face zori de zi măi ______________________________ Zii una mai săltăreaţă/ ca la patru dimineaţă (Gica Petrescu). ________________________________________ Felicitari, ai demonstrat ca desi recunosti ca esti bufon, esti totusi ridicol de ingramadit.

+1 (3 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
20.05.2022, 04:12:38

Ca iera sa uit, iarasi ai muscat-o, da?

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările