Europa

articolul anterior articolul urmator

Primăria Berlin a cumpărat 670 de apartamente, după luni de proteste faţă de specula imobiliară

5
17 Jul 2019 16:09:41
Autor: Ion Gaidau
Karl Marx Allee, Berlin FOTO EPA-EFE
Karl Marx Allee, Berlin FOTO EPA-EFE

Primăria oraşului Berlin a încheiat un acord de achiziţionare a 670 de apartamente de pe Karl Marx Alle, măsura venind după câteva luni de proteste faţă de specula de pe piaţa imobiliară, transmite AFP.

„Berlinul trebuie să-şi recâştige mai mult controlul pe piaţa chiriilor. Aceste 670 de apartamente sunt un prim pas în această direcţie“, s-a felicitat primarul capitalei Germaniei, Michael Müller, într-un comunicat publicat după semnarea acordului.

Locatarii de pe Karl Marx Allee, o înşiruire de clădiri neoclasice care servea pe vremuri ca vitrină a regimului est-german, s-au mobilizat în noiembrie anul trecut împotriva vânzării unei treimi din apartamente de pe bulevard grupului imobiliar Deutsche Wohnen. Exercitându-şi dreptul de preempţiune, ei au cerut o soluţie.

Cotat la bursă, gigantul imobiliar Deutsche Wohnen stârneşte temeri în Berlin în legătură cu creşterile mari ale chiriilor. La Berlin, compania a devenit un simbol al speculei imobiliare.

Preţul chiriei s-a dublat în ultimii zece ani în această metropolă de patru milioane de locuitori, care, în pofida suprafeţei imense, lipsa locuinţelor se acutizează.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Sorin Barbu
17.07.2019, 16:57:18

Comentariu considerat abuziv.

Vasile Naftuli
17.07.2019, 18:35:16

Berlinul încă mai are stradă cu numele de Karl Marx? Germania nu este capitalist democrată?

+1 (1 vot)
Lombardi Antonio
17.07.2019, 19:40:21

germania are cancelar neomarxist, e normal ca sa aiba si strazi cu numele tatucului globalistilor. In Romania nu cred ca mai exista vreo strada numita karl marx sau lenin. In Paris exista inca o statie de metrou numita ...stalingrad !!! Asta spune ceva despre cit de rosu este westul .. De aici pleaca si dezastrul

+1 (1 vot)
Lombardi Antonio
17.07.2019, 19:42:26

Da, germania e o tara "democrata" unde iei 5 ani de pirnaie pentru "islamofobie" si "rasism", daca critici muslimii adusi de merkel..

+1 (1 vot)
Sorin Barbu
18.07.2019, 00:56:54

Idea comunismului cat si creatia lui este a lui Karl si Marx si adusa in Russia plus marxismul asta nenorocit . Oricum Germania este plina de marxism ,islamism , lesbianism , vaccinare , cipare , etc In hotelurile alea vor fi numai islamisti de mana cu dementa de Merkel