Europa

articolul anterior articolul urmator

Primul interviu împreună al soţilor Zelenski. Olena Zelenska a povestit cum a aflat că a început războiul: „Nu pot descrie emoţiile simţite” VIDEO

1
21 May 2022 19:07:26
Autor: Ana-Maria Gherghiță
Foto: Captură video YouTube
Foto: Captură video YouTube

Volodimir Zelenski alături de soţia sa, Olena Zelenska au făcut declaraţii cu privire la războiul dezlănţuit de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina, într-un interviu acordat presei ucrainene. Preşedintele Ucrainei este sigur că diplomaţia reprezintă singura soluţie pentru a pune căpat războiului. Prima Doamnă a făcut declaraţii cu privire la momentul în care a aflat că ruşii au invadat Ucraina.

Preşedintele ucrainean a comunicat că este sigur că într-un final diplomaţia va pune capăt războiului. „Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomaţia va aduce sfârşitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne aşezăm la masa negocierilor. Asta este situaţia, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o ONU, Crucea Roşie şi Federaţia Rusă că toţi (militarii de la Azovstal, n.r.) vor fi în siguranţă. 
 
De asemenea, Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a relatat că timp de două luni şi jumătate de la dezlănţuirea războiului a vorbit cu soţul său doar la telefon. 
 
„- Practic, războiul v-a luat soţul de lângă dumneavoastră. 
 
- Nimeni nu-mi ia soţul de lângă mine, nici măcar războiul. Dar da, el trăieşte pentru serviciul lui, noi aproape că nu apucăm să-l vedem. Nu l-am văzut deloc timp de două luni şi jumătate, am vorbit doar la telefon. Şi sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem puţin timp împreună. 
 
- E un fel de întâlnire la TV. 
 
- Da, o întâlnire la TV. (Când a început războiul, n.r.) îmi amintesc că m-am trezit din cauza unor sunete ciudate care veneau de afară, aşa cum a făcut, probabil, toată lumea. Era întuneric, era noapte şi am văzut că Volodimir nu era lângă mine. M-am dus în camera alăturată, era deja îmbrăcat în costum, dar fără cravată. L-am întrebat ce se întâmplă şi mi-a spus că a început. Nu pot descrie emoţiile simţite: nelinişte, stupoare... Mi-a spus asta şi a plecat. După aceea, nu ne-am văzut mult timp”, a declarat Prima Doamnă a Ucrainei în interviul acordat presei ucrainene. 
 
De asemenea, cei doi soţi au apărut pentru prima dată de la debutul invaziei în Ucraina la ceremonia de înmormântare a primului preşedinte al ţării după câştigarea independenţei, Leonid Kravciuk. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
21.05.2022, 22:06:41

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările