articolul anterior articolul urmator

Primul mare proiect în cadrul „autonomiei strategice europene“. România are măcar o părere?

47
18 Jun 2019 09:45:01
Cristian Unteanu

47 Comentarii

Lucifer
18.06.2019, 10:15:04

De ce are nevoie progresismul european din UE de forţe militare? Adică, dacă vor lipsirea de suveranitate a celorlalte state europene, de ce câţiva-Germania, Franţa, Spania, etc- vor musai să se înarmeze? România trebuie să fie în rândul statelor fără suveranitate, dar să fie apăraţi de "marii fraţi" europeni. Dar dl Unteanu se face că nu vede porcăria şi o dă înainte cu "progresismul" european, care e bun, numai naţionalismul e rău. Domnule Unteanu, lucrurile sunt clare: Progresismul a devenit o ideologie agresivă şi periculoasă pentru statele europene. Nu mai continui că-mi baneză postarea.

+4 (8 voturi)
1mike
18.06.2019, 11:26:37

Spania este un fel de slugoi al Germaniei. N-are rost sa mai discutam despre Spania.

+1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
18.06.2019, 10:56:17

Aia-i, dom Unteanu..! Gata cu ”aveoanele” americanesti in Europa..! Facem noi ”iuropenii” niste avioane mișto, de pana si klingonienii isi vor taia venele de invidie..! Domnu Unteanu, dar stii ceva..! Eu zic sa n-o mai aburesti..! Adicatelea, zi domle din prima, ca mai bine sa ne pazeasca avioanele lui Putin decat ale lui Trump, si cu asta basta..! Ca uite ce bine i-au pazit rusii pe ucrainieni,..! Ba chiar pana si avionele civile au cazut potârnichile secerate de alice, atunci cand au ajuns in spatiul aerian al Ukrainei pazite de Putin (vezi zborul MH17 al Malaysia Airlines) ..! De aia zic, domnu Unteanu..Ai domle un pic de curaj mai mult si zi de-a dreptul ca e timpul s-o terminam cu americanii si sa-i aducem pe rusi sa pazeasca UE..!

+2 (12 voturi)
Vanatorul/d.c.
18.06.2019, 11:21:32

Va rog sa lasati loc liber celor 5-6 troli deveniti tampiteii mei personali, randasi digitali ai propagandei iohaniste (herr, Popa Razvan, Bujor, etc,) care au trecut in ”consemn” si ”decredibilizarea Vanatorului/d.c.”, sau chiar NUMAI ”decredibilizarea Vanatorului/d.c”. Cu certitudine cel putin unul dintre ei va ateriza din nou in siajul comentariului meu, pentru se autodemonstra ca atare, debitandu-si vesnicile banalitati tampe , din care nu vor lipsi eternele scrâsneli hipertensive (a se citi..ofticoase) si papagalismele retarde cu care se straduiesc s-o faca pe-a ”profiler”-ii si sa ma ”emotioneze”:)

+3 (7 voturi)
1mike
18.06.2019, 11:25:06

O alta discutie inutila care se reia si pe care o credeam lamurita. Sunt atatea state care au achizitionat F-35 american, incat ma intreb cine mai doreste sa achizitioneze acest aparat european peste ani si ani. Sunt de acord ca exista state a caror flota de fightere este demult depasita sau formata din aparate sovietice, insa nu cred in optiunea europeana. Este foarte bine ca Franta -repet Franta!- construieste un astfel de aparat modern compatibil cu ultimele tehnologii NATO, insa de aici si pana la obtinerea unei autonomii militare este cale lunga si ceva ce n-ar trebui sa se intample. Noi trebuie sa tinem aproape de SUA, nu de Franta d.p.d.v. militar. Daca vreodata va fi un referendum pe aceasta tema in Romania voi sti ce sa votez. Sunt atatea tari care au achizionat tehnologii americane (Marea Britanie, Italia, Olanda, Belgia, Danemarca şi Norvegia, Romania, Polonia, etc) si care chiar le produc, incat ma tem ca din nou vom avea o Europa cu mai multe "viteze" d.p.d.v. militar. Deja politic si economic exista.

-2 (4 voturi)