Europa

articolul anterior articolul urmator

Prinţul Andrew riscă să fie extrădat în SUA, ca urmare a legăturilor sale cu finanţistul Jeffrey Epstein

3
19 Nov 2019 14:23:16
Autor: George-Andrei Cristescu
Printul Andrew risca sa fie investigat de autoritatile americane FOTO jAE dONNELY
Printul Andrew risca sa fie investigat de autoritatile americane FOTO jAE dONNELY

Prinţul Andrew este „vulnerabil la extrădare”, ca urmare a legăturilor sale cu Jeffrey Epstein, după un interviu recent, care a fost intens criticat, a transmis un avocat, potrivit The Independent.

Există din ce în ce mai multe apeluri ca figura regală în vârstă de 59 de ani să dea o declaraţie voluntară FBI-ului, care-şi continuă investigaţia privind abuzurile sexuale ale lui Jeffrey Epstein asupra mai multor minore, în ciuda faptului că finanţistul s-a sinucis în închisoare. 
 
Într-un interviu acordat BBC, Ducele de York a negat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu una dintre victimele lui Epstein şi a susţinut că niciodată nu a suspectat comportamentul de prădător sexual al fostului său prieten.

Prinţul a sugerat că era mai apropiat de Ghislaine Maxwell, cunoscută în cercurile mondene ale societăţii britanice, care a negat că recruta victime pentru Epstein.
 
Spencer Kuvin, un avocat care reprezintă mai multe presupuse victime ale lui Epstein, a spus că afirmaţiile prinţului ar putea fi folosite în anchetele viitoare ale autorităţilor din SUA.
 
Kuvin i-a transmis prinţului să se ofere să fie intervievat şi să-şi prezinte scuze pentru „amploarea relaţiei sale cu acest om josnic”. 
 
Avocatul a afirmat că reprezentanţi ai procuraturii SUA s-au înâlnit cu câteva dintre victimele lui Epstein în Florida, luna trecută, pentru a le spune că-i investighează pe cei care au colaborat cu finanţistul.
 
„Prinţul Andrew a spus că era mai apropiat de Maxwell şi eu cred că este acum investigat drept complice”, a declarat Kuvin la BBC Radio.
 
Experţii juridici spun că prinţul nu poate beneficia de niciun fel de imunitate în faţa anchetelor SUA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Maximilian Vladimir
19.11.2019, 15:19:24

Poate il cer americani si pe sotul fostului ministru al justitiei, care apare si el in agenda pedofilului american care "a fost sinucis in inchisoare", dar care locuieste in Romania, desi este cetatean american.

+2 (2 voturi)
Goguţă
19.11.2019, 16:51:30

Experţii juridici spun că prinţul nu poate beneficia de niciun fel de imunitate în faţa anchetelor SUA. Chiar sunt curios daca britanicii il vor aresta si extrada in SUA

+2 (2 voturi)
Maleficio Decenu
20.11.2019, 08:24:03

Las că se ascunde sub poala invizibilă a lui mami-sa sau mai ști britonii pudelii yankeilor.

Modifică Setările