Europa

articolul anterior articolul urmator

Probleme pentru Macron: al patrulea om în statul francez a fost inculpat într-un caz de corupţie

5
12 Sep 2019 15:04:47
Autor: Ion Gaidau
Richard Ferrand FOTO EPA
Richard Ferrand FOTO EPA

Preşedintele Adunării Naţionale a Franţei, Richard Ferrand, un aliat al lui Emmanuel Macron, a fost inculpat în noaptea de miercuri spre joi, la Lille (nord), de „obţinere ilegală de beneficii“, într-un caz de favoritism pentru o companie de asigurări de sănătate, relatează presa franceză.

Al patrulea om în statul francez este inculpat de „obţinere ilegală de beneficii“ în cazul „Mutuelles de Bretagne“, după numele companiei aflate la originea afacerii dezvăluite în mai 2017 de publicaţia „Le Canard enchaîné“.

Potrivit publicaţiei sus-menţionate, Richard Ferrand a închiriat în 2011, ca director al „Mutuelles de Bretagne“, spaţii comerciale aparţinând partenerei sale de viaţă.

Acest caz l-a determinat pe Ferrand să părăsească în iunie 2017 postul de ministru al Coeziunii Teritoriale. Însă el a fost ales acum un an la conducerea Adunării Naţionale.

Într-un comunicat transmis joi AFP, Richard Ferrand, în vârstă de 57 de ani, a spus că se va folosi de procedură pentru a se apăra şi s-a declarat încrezător că acest caz va fi închis. În acelaşi timp, el a exclus posibilitatea de a-şi demisia.

Inculparea lui Ferrand îl pune într-o situaţie dificilă pe preşedintele Emmanuel Macron, care a promis să curăţe politica franceză. Totuşi, Macron îşi apără aliatul. Şeful statului francez îşi păstrează „toată încrederea“ în preşedintele Adunării Naţionale, a spus purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Sibeth Ndiaye, pentru Europe 1.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

NemStomac
12.09.2019, 16:25:43

Of Of bai macaroana zis si Jupiter.

+1 (1 vot)
spaima vitelor
12.09.2019, 18:05:19

Olala! Mais ce n-est pas posible!!!!! Ministrul Coeziunii Teritoriale.... uau, asa e in socialism: posturi sa fie, ca de-ai nostri avem gramada, chiar daca sunt toti... gramada...

+3 (3 voturi)
spaima vitelor
12.09.2019, 18:06:52

PS Felicitationes lui Gaidau pt ca a lasat-o mai moale cu minciunile CNN!

+2 (2 voturi)
Tepes
12.09.2019, 19:06:44

Nu cred. Se știe foarte bine că doar românii sunt corupți. Cum să fie corupt un francez? Sau un neamț, doamne ferește!

+3 (3 voturi)
ana_
13.09.2019, 01:13:06

2017-2019 2 ani ! Nici justiția franceză nu prea e iute de picior. Mă apucă disperarea. Dar de asta e bine să călătorești / citești. Ca să vezi că țara ta nu deține monopolul relelor, ba chiar ar putea avea și ceva frumos (Bit Defender, UI Path și Simona Halep; părerea mea; chestie de gust). Rămâne faptul că ne dorim o justiție funcțională, nu pentru alții, ci pentru noi, că viața noastră e cea pe care trebuie să o apere, nu a altora.