Europa

articolul anterior articolul urmator

Propaganda rusă, livrată ultimilor locuitori din Mariupol de pe televizoare purtate de maşini pe străzi: „Oraşul a fost minat de neonazişti“

10
27 May 2022 09:27:01
Autor: Mariana Iancu
Televizoare ambulante uriaşe rulează propaganda rusă pe străzile din Mariupol Foto: Profimedia Images
Televizoare ambulante uriaşe rulează propaganda rusă pe străzile din Mariupol Foto: Profimedia Images

Cum oraşul a fost distrus în totalitate, iar locuinţele nu mai au electricitate, Rusia le livrează ultimilor supravieţuitori din Mariupol propagandă direct pe străzi.

Mai multe maşini ale Ministerului Situaţiilor de Urgenţă din Rusia au fost amplasate cu ecrane şi boxe uriaşe în cartiere din Mariupol. Ecranele uriaşe rulează filmuleţe de la postul public de televiziune din Rusia, care vorbesc despre „atrocităţile” neonaziştilor şi despre eroismul soldaţilor ruşi, dar şi al miliţiilor din Doneţk, care deminează şi distrug presupuse substanţe chimice găsite în uzina Azovstal, acolo unde luptătorii ucraineni au opus rezistenţă timp de mai bine de două luni.
 
 „La sfârşitul anului 2022, schimburile comerciale se vor face, cel mai probabil, deja în ruble”, „Dacă nu m-aş fi predat, nu ştiu unde aş fi ajuns”, „Continuă deminarea unui cartier din Mariupol de muniţii care pot exploda în orice moment“, „Acum, Azovstal este curăţat aproape în totalitate şi se află sub controlul miliţiei naţionale din Doneţk şi al armatei ruse”, „Echipamentul garantează păstrarea vieţilor echipajului şi este eficient”, „Peste 11 km pătraţi, geniştii lucrează foarte eficient, oraşul a fost minat de neonazişti”, „Este categoric interzis să fie atinse aceste obiecte, să fie ridicate sau transportate”, „Sunt foarte multe recipiente cu subsanţe chimice extrem de periculoase care au fost găsite în Azovstal”, „Vă puteţi adresa mai multor unităţi medicale, sunaţi la următoarele numere de telefon”, sunt doar câteva frânturi din ceea ce aud şi văd oamenii din Mariupol în difuzoarele şi pe ecranele uriaşe purtate de maşini pe străzi, conform DIGI24.
 
”Mariupol este acum un oraş al fantomelor”, a declarat marţi un consilier al primarului oraşului-port ucrainean Mariupol, Petro Andriushchenko, citat de CNN. El a spus că locuitorii nu se pot deplasa liber, fiind necesare permise speciale pentru orice mişcare în interiorul oraşului.
 
Mariupol a fost în centrul unei bătălii feroce, de luni de zile, între forţele guvernamentale ucrainene şi soldaţii ruşi şi luptătorii pro-ruşi. A căzut oficial în mâinile forţelor ruse recent, când ultimul grup de luptători Azovstal de la oţelăria în care ţinuseră timp de câteva săptămâni s-a predat.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii au ocupat Svitlodarsk, în regiunea Doneţk
 
Ce conţine „Ghidul de informare generală” pentru pastilele de iod, utile în caz de incident nuclear. Acestea vor fi distribuite prin farmacii

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Rost
27.05.2022, 09:53:30

Ce fericiti sunt oamenii in sfarsit liberi .

-3 (9 voturi)
Rost
27.05.2022, 11:00:26

fact check "stiam asta, asa se traieste in lumea occidentala" Cand vine factura de 4 ori mai mare ziceti : ce fericiti suntem ?

-4 (8 voturi)
fact check
27.05.2022, 11:01:56

stiam asta, asa se traieste in lumea occidentala dar spune-ne cum e cu dublarea preturilor la cartofi in magazinele rusesti si cum pachetele de unt au ajuns sa fie inchise in cutii antifurt asa cum se face la noi pentru rezervele Gillette hahahha rau e sa fii sustinator al neonazismului rus

+2 (8 voturi)
Costin Calinesteanu
27.05.2022, 11:18:09

Aia pe care i-au ucis nazistii ruSSi in chinuri? Da, sunt fericiti ca au scapat de ,,binefacerea " putlerista.

0 (8 voturi)
indianul joe
27.05.2022, 11:14:18

Oamenii se vor intoarce acasa... Si vor reconstrui orasul, greu, dar vor reusi. Nu au unde in alta parte unde sa mearga... Sunt rusi in majoritate....batalionul ultranationalistiolr supranumit Azov a venit din alte regiuni ale Ucrainei....nu erau localnici !!! Asa ca are de unde aduce oamenii inapoi...Doar pace sa fie !

-12 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările