Europa

articolul anterior articolul urmator

Proprietarii oţelăriei Azovstal vor să ceară despăgubiri uriaşe de la Rusia: „Cu cât continuă mai mult, cu atât mai mare este factura”

15
21 May 2022 16:15:14
Autor: Ana-Maria Gherghiță
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Deţinătorii oţelăriei Azovstal, situată în oraşul-port Mariupol, cer despăgubiri Rusiei de miliarde de dolari, după ce armata rusă a distrus complet uzina.

Proprietarii oţelăriei Azovstal atenţionează Rusia: „Documentăm pierderile şi daunele, o echipă juridică specială lucrează la asta non-stop. Putem folosi un  tribunal internaţional pentru a cere Federaţiei Ruse despăgubiri. Va exista o cerere de daune de până la câteva zeci de miliarde de dolari”. 
 
Ba mai mult, durata ocupaţiei contează în stabilirea sumelor: „Cu cât continuă mai mult, cu atât mai mare este factura”, a informat Iuri Rizenkov, CEO al grupului Metinvest, care gestionează oţelăria Azovstal, pentru Corriere della Sera. 
 
Rusia se confruntă cu mari probleme logistice. Armata Roşie acuză o lipsă de drone din pricina măsurilor restrictive impuse. De asemenea, potrivit unui bilanţ, cifrele nefiind confirmate oficial, Rusia ar fi pierdut peste 485 de militari şi aproximativ 80 de vehicule militare fiind distruse.  
 
În Ucraina, „Rusia a încercat să aplice conceptul de atac de recunoaştere, rafinat în Siria, care foloseşte drone de recunoaştere pentru a identifica ţintele care urmează să fie lovite de avioane de luptă sau de artilerie, dar se confruntă cu o penurie de drone de recunoaştere adecvate acestui scop”, afirmă britanicii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Curcubitaceu Progresist
21.05.2022, 16:35:59

Eu nu știu cum de nu vă este rușine să vorbiți de CEO la oligarhi. Mai ușor cu copy paste-ul de afară că noi suntem aici aproape și știm despre CEO ucrainieni. Care "proprietarii" Azovstal? Oliharhul este unu singur: Rinat Ahmetov cu multe miliarde în conturi. Și nu e business man care să fi făcut miliarde din afaceri curate, înființând corporații cu CEO din ăștia. Este un oligarh ca toți oligarhii din lumea slavă. Câteva milioane de cetățeni au trăit în sărăcie lucie 30 de ani după căderea URSS ca să aibă CEO-ul vostru o bucată importantă de Ucraină și miliarde multe de tot prin conturi și paradise fiscale...

-10 (24 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
21.05.2022, 16:42:55

CEO sau nu, oligarh sau nu, faza cu despagubirile este foarte desteapta.

+2 (6 voturi)
Vlas
21.05.2022, 17:03:14

Col. Tiraspolezu Pafnuti "faza cu despagubirile este foarte desteapta." Corect ! Singura problema ca Otelaria nu le mai apartine ! A fost retropredata de Azov ! Da ei inca cred ca Azov a castigat razboiul Ha ha ha !

-1 (5 voturi)
Vlas
21.05.2022, 17:07:29

Parerea mea , si nu sunt chiar asa mare expert : ca cand o sa inceapa sa se enerveze oligarhii ucraineni ca le-a disparut propritatea , se vor aduna in aticamera la Zelenski . Ca la Putin nu vor putea ajunge ! Si sa vezi atunci razboi !

-2 (4 voturi)
Vlas
21.05.2022, 16:55:47

Otelaria a fost distrusa de Azov . Sunt filme publice cu ei baricadati in Otelarie .

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările