Protest inedit la Roma. Fostele stewardese de la Alitalia s-au dezbrăcat de uniformă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stewardese alitalia

Fostele stewardese ale companiei aeriene Alitalia, care a fost desfiinţată joia trecută, au protestat în centrul Romei faţă de măsurile anunţate de autorităţile italiene.

După 75 de ani de existenţă, compania de transport aerian Alitalia şi-a încheiat oficial existenţa joia trecută, pe data de 14 octombrie, odată cu efectuarea ultimului zbor pe ruta Calgliari - Roma. Autorităţile italiene au creat o nouă companie care şi-a început zborurile în ziua următoare.

Italia Trasporto Aereo a cumpărat brandul Alitalia însă a preluat doar 3.000 din cei 10.000 de angajaţi ai săi, motiv care a stârnit nemulţumiri în rândul angajaţilor disponibilizaţi, scrie Euronews.

Sindicatele italiene afirmă că salariile oferite de ITA sunt semnificativ mai scăzute decât cele ale fostei companii aeriene Alitalia şi au cerut guvernului italian condus de Mario Draghi să extindă ajutorul de şomaj la 5 ani.

„Ne-au jupuit. Astăzi, sau mai bine spus pe 15 octombrie, ne-au luat pielea de pe noi. A ne lua uniforma înseamnă a ne lua totul. Pentru noi această uniformă ne reprezintă în lume şi am purtat-o mereu cu mare mândrie”, au declarat fostele însoţitoare de zbor, care au lucrat mulţi ani pentru compania aeriană naţională a Italiei.

50 de femei s-au aliniat într-o piaţă din centrul Romei. Ele şi-au dat uniformele jos şi şi-au şters machiajul, pentru a arăta ce impact devastator a avut desfiinţarea comapniei aeriene Alitalia.

„Suntem aici pentru a ne exprima în primul rând durerea, dar şi solidaritatea faţă de toţi colegii noştri, şi cei care au fost primiţi de ITA şi care au fost obligaţi să semneze un contract umilitor”, a declarat o însoţitoare de zbor pentru ziarul italian Corriere della Sera

Falimentul Alitalia

legerea tradiţională a papilor şi a elitei politice italiene, Alitalia a fost condusă în ultimii 4 ani de administratori numiţi de stat, în încercarea de a evita lichidarea. Fondată în 1946, compania a trecut prin numeroase restructurări, iar Guvernul italian a cheltuit pentru salvarea sa de la faliment peste 8 miliarde de euro în ultimii trei ani, subliniază Business Insider.

Noua companiei în care guvernul va investi 1,35 miliarde de euro în ultimii trei ani va avea momentan o flotă de 52 de avioane şi 2.800 de angajaţi, comparativ cu cele 110 avioane şi cei 10.000 de salariaţi cât avea Alitalia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite