Europa

articolul anterior articolul urmator

Proteste în Austria. Oamenii se opun introducerii vaccinării obligatorii anti-COVID

3
28 Nov 2021 08:32:38
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Aproape 40.000 de persoane au ieşit, sâmbătă, pe străzi în Austria pentru a protesta faţă de măsurile şi planurile guvernului de a introduce obligativitatea vaccinării anti-COVID, anunţă DPA.

Cea mai mare demonstraţie a avut loc sâmbătă în Piaţa Graz. Poliţia a precizat că 30.000 de persoane au mărşăluit scandând „Pace, libertate, fără dictatură". 
 
Demonstraţii au avut loc şi în Piaţa St. Poelten, Klagenfurt şi Innsbruck. Ei au fost în mare parte paşnici, dar mulţi nu au purtat măşti sanitare.
 
Din februarie, guvernul austriac vrea să introducă vaccinarea obligatorie anti-COVID, un proiect de lege bazat pe acest lucru fiind prezentat în a doua săptămână din decembrie. 
 
Austria este în lockdown de luni, dar demonstranţii nu au ţinut cont, astfel că au avut loc proteste şi în Viena, weekend-ul trecut. 
 
În Austria, rata de infectare la o săptămână a scăzut uşor, ajungând sâmbătă la 1.030 de noi infecţii la 100.000 de locuitori. 
 
De asemenea, proteste anti-COVID au avut loc şi în Germania, Italia, Franţa, la Melbourne, în Barcelona. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

= aceeaşi mizerie
28.11.2021, 09:07:28

Asta se cheamă încă "linişte"... Lumea e cu gîndul la sărbătorile de iarnă, ignorînd temporar abuzul permanent la care e supusă, dar după aceea... Cînd recesiunea puternică, ca urmare a măsurilor iresponsabile luate de politicieni, îşi va arăta hîda faţă, "grozăvia" cu caricatura de virus va deveni o glumă răsuflată. Deja, lumea, cu excepţia ipohondrilor cronici, ignoră avalanşa de ştiri "alarmante", legate valul 1234, şi milioanele de "mutaţii", mai ales din capul panicarzilor... La anul, rîndurile persoanelor care nu acceptă dictatura medicală, vor fi îngroşate masiv de persoanele de bună credinţă, care s-au ţepuit din spirit civic, naivitate sau oportunism social (totuşi neipohondre), cînd vor descoperi că au fost traşi pe sfoară cu promisiuni fără acoperire, de "revenire la normalitate", dacă se lasă ţepuiţi. Minciuni, ce mai... Ce vedem acum e doar "încălzirea", faţă de valul devastator politic ce va lovi la anul toată Europa, schimbînd total şi iremediabil faţa ei...

-7 (13 voturi)
Camelian Propinatiu
28.11.2021, 09:18:45

Ce dacă e Austria şi ce dacă Ignaz Semmelweis tocmai la Viena a demonstrat importanţa asepsiei, arătând că simpla spălare pe mâini a medicului şi moaşei reduce drastic cazurile de febră puerperală!

+11 (11 voturi)
Groza Carmen
28.11.2021, 20:24:27

Corect, nici un fel de discriminare si stergere a drepturilor individuale, nici un fel de vaccinare fortata a oamenilor! Anunge decizii tampite in numele binelui.

-7 (9 voturi)
Modifică Setările