Europa

articolul anterior articolul urmator

Proteste la Belgrad faţă de intenţia preşedintelui Vucic de a impune stare de alertă în perioada 10-13 iulie VIDEO

5
8 Jul 2020 00:40:04
Autor: News.ro
Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de protestatari. FOTO Captură video
Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de protestatari. FOTO Captură video

Mii de oameni s-au adunat marţi seară în centrul Belgradului pentru a protesta faţă de intenţia preşedintelui Alexander Vucic de a institui stare de alertă la sfîrşitul săptămânii, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Mai mulţi protestatari au intrat în clădirea Parlamentului, dar au fost evacuaţi, prezenţa poliţiştilor în zonă fiind semnificativă, conform Balkan Insights.

Iniţial erau o mie de protestatari care au blocat străzile din centrul capitalei sârbe. La un moment dat, mai mulţi dintre ei au reuşit să intre în clădirea Parlamentului, fiind însă evacuaţi în scurt timp.
 
Conform Balkan Insights, mai multe mii de persoane protestează la această oră la Belgrad şi au fost folosite gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.
 
Preşedintele Vucic a declarat marţi că adunările vor fi limitate la cinci persoane începând chiar de miercuri şi că pentru weekend este în plan instituirea stării de alertă.
 
”Pregătiţi-vă pentru stare de alertă începând din 10 iulie, probabil ora 6 p.m. până în 13 iulie, ora 5 a.m.”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă spunând că şi-ar dori ca restricţiile să vizeze întreaga Serbie, dar că depinde şi de prim-ministrul Ana Brnabic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Pontus Euxinus
8.07.2020, 01:03:05

Bravo! Oamenii trebuie sa se trezeasca si sa lupte impotriva politicienilor care impun DICTATURA si suprima drepturile si libertatile constitutionale.

+4 (4 voturi)
Florea Carmen
8.07.2020, 01:12:06

corect Sa se vaccineze bill gates cu clica lui de borfasi . Refuz vaccinarea.

+4 (4 voturi)
mircea Tot
8.07.2020, 08:47:45

Corect . Foarte corect !!!!

aşa şi aşa
8.07.2020, 08:02:35

Mi se pare corectă atitudinea sîrbilor... Nu poţi sechestra o ţară întreagă din cauza unei mîini de panicaţi, şi a unora care le pică "mănuşă" o asemenea gogoaşă, precum cea cu zburdalnicul virus, pentru a da "tunuri", sau a face abuzuri... Sper ca acest precedent să-i facă să se gîndească de două ori pe politicienii iresponsabili cărora le-ar mai putea veni asemenea idei trăznite....

+3 (3 voturi)
Florea Carmen
8.07.2020, 19:18:47

Bravo Serbia .