Europa

articolul anterior articolul urmator

Proteste la Viena împotriva restricţiilor impuse de pandemie. Manifestanţii cer demisia cancelarului Sebastian Kurz VIDEO

5
6 Mar 2021 22:01:47
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Mii de persoane au protestat, din nou, sâmbătă, în centrul Vienei, împotriva restricţiilor introduse pentru combaterea pandemiei de COVID-19, numeroşi manifestanţi venind cu autocare din afara capitalei, relatează AFP.

Potrivit sursei citate, manifestanţii au scandat sloganuri şi au afişat pancarte cu texte care cereau demisia cancelarului de centru-dreapta Sebastian Kurz.
 
De asemenea, poliţia a anunţat că a făcut "câteva" arestări, în timp ce au fost semnalate ciocniri izolate între manifestanţii şi contra-manifestanţii de stânga.
 
Majoritatea participanţilor nu purtau mască şi nu respectau distanţa fizică în timp ce traversau centrul oraşului spre Parcul Prater, unde partidul de extremă-dreapta FPO a făcut apel la o adunare.
 
Ultimul lockdown din Austria a fost relaxat în februarie prin redeschiderea şcolilor, magazinelor şi muzeelor, însă protestatarii manifestează împotriva măsurilor încă în vigoare, cum ar fi închiderea restaurantelor şi a cafenelelor şi testele obligatorii pentru elevii care sunt prezenţi fizic în şcoli.
 
În cadrul unei intervenţii în faţa mulţimii, fostul ministru de interne al FPO Herbert Kickl a acuzat guvernul că duce o politică "nebună şi bizară".
 
La manifestaţii precedente împotriva măştilor şi restricţiilor, au fost prezenţi şi membri ai extremei-drepte, inclusiv neonazişti.
 
Numărul cazurilor de contaminare raportate în fiecare zi a crescut în ultimele săptămâni, sâmbătă fiind înregistrate peste 2.500 de noi cazuri.
 
Potrivit ministrului Sănătăţii, Rudolf Anschober, varianta britanică a coronavirusului, mult mai contagioasă, este în prezent dominantă în Austria.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

LAMURITORUL
6.03.2021, 22:32:30

UNDE VEDETI partide de extremă-dreapta E MULTA AGITATIE SI DORINTA DE HAOS, inoculata, deseori, DE MAI DEPARTE DE LOCUL RESPECTIV. INCLUSIV, MAI NOU, SI IN ROMANIA.

+2 (4 voturi)
Ţepeş
7.03.2021, 08:06:49

LAMURITORUL Oare numai extrema-dreaptă face agitație antiguernamentală? Eu nu am uitat cât de agitați au fost useriștii și rezistenții pe vremea lui Dragnea. Acuma s-au potolit pentru că în țară totul e bine și la vară cald. Și ăștia sigur nu erau de extremă-draptă, nici măcar de dreapta. Azi, la noi Șoșoacă, fostă admiratoare USR și fostă membru AUR, este singura care face agitație, în sensul de adevărată agitație. Dar nu prea cred că este de extrema-dreaptă. Este mai degrabă de targă! Sigur, agitație se mai face și prin Parlament, bădărani și neciopliți sunt cu duiumul acolo, dar acolo este o altfel de agitație, este o agitație pentru ciolan.

-10 (12 voturi)
Davide Isa
7.03.2021, 08:31:38

Crimele care au fost comise în numele farsei planetare numita Covid 19 sunt nenumarate. Acestea includ distrugerea vieților și mijloacelor de trai a sute de mii de cetățeni, confiscarea libertății și a drepturilor omului a milioane de oameni, o "redistribuire" parazitară a bogăției , boala și moartea cauzate de agenții biochimici experimentali denumiti fals vaccinuri. https://worlddoctorsalliance.com/ https://worldfreedomalliance.org/

-8 (10 voturi)
Alexandru Preda
7.03.2021, 00:13:22

Din păcate cei câțiva care manipulează astfel de manifestații, găsesc ușor o mulțime mare de manevra în rândurile naivilor, frustraților, dezorientatilor.

-1 (3 voturi)
Ion Ionescu
7.03.2021, 08:40:56

ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN (savanti evrei) au stabilit (cu dovezi incontestabile, stiitifice) că biblia evreilor (Tora) este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un MIC regat tribal. -Ierusalimul, in realitate, a fost un mic oraș de văcari, fără importantă economică, culturala sau militară și NU capitala glorioasă a unui imperiu." ***Vreau sa precizez ca atat cei doi savanti evrei, ca si lucrarile lor NU AU NICIO CONOTATIE ANTISEMITA. *** Cartea poate fi comandata si din Romania (doar in limba engleza), la preturi incepand cu 60 lei. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

-4 (4 voturi)
Modifică Setările