Europa

articolul anterior articolul urmator

Provocările de securitate din Balcani, abordate la Bucureşti de oameni de stat, experţi în relaţii internaţionale şi directori de companii (II)

6
27 May 2016 08:53:50
Autor: Ion Gaidau
FOTO nato.int
FOTO nato.int

Oameni de stat, membri ai unor organizaţii de apărare, profesori, experţi în relaţii internaţionale şi directori de companii se reunesc vineri la Cercul Militar Naţional din Bucureşti pentru a doua zi conferinţei regionale intitulate „Provocări de securitate în Balcani“. Evenimentul, organizat de ONG-ul de apărare New Strategy Center şi cofinanţat de NATO, poate fi urmărit în direct pe site-ul Adevărul.

Deschiderea oficială a conferinţei a avut loc joi, la ora 10.00, prin luările de cuvânt ale preşedintelui New Strategy Center Ionel Niţu, rectorului Universităţii din Bucureşti Mircea Dumitru, ministrului Apărării Naţionale Mihnea Motoc, ministrului de Externe Lazăr Comănescu şi asistentului secretarului general al NATO pentru riscuri de securitate emergente Sorin Ducaru.

Conferinţa se reia vineri dimineaţa, tot la ora 10.00, cu seminarul de lucru „Securitatea energetică din Balcani - provocări şi mijloace de cooperare“, organizat în două părţi (între 10.00-12.00 şi 12.15-14.30) şi moderat de Laurenţiu Pechiu, membru al New Strategy Center.

Vor participa la dialog, în prima parte, oficialul NATO Michael Ruehle, şeful PricewaterhouseCoopers România Vasile Iuga, expertul bulgar Martin Vladimirov, Alexandra Gădej, de la New Strategy Center, cercetătorul croat Sandro Knezovici li secretarul general al ROPEPCA Dan Apostol. Seminarul de lucru va continua cu luările de cuvânt ale oficialului NATO Arturas Petkus, profesorului Radu Dudău, consultantului de la Delloitte România Răzvan Nicolescu, expertului în apărare Răzvan Buzatu şi directorului Institutului pentru Studii Internaţionale şi Politice (Macedonia) Ylber Sela.

Organizatorii şi-au propus ca evenimentul să contribuie la identificarea provocărilor de securitate din Balcani, la facilitarea dialogului între diverse grupuri de reflecţie, mediile academice şi administraţiile din Balcani şi la consolidarea cooperării în această zonă sensibilă a Europei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Mandrean Paul
27.05.2016, 10:58:55

:)) Din momentul in care Muntenegru a semnat protocolul de aderare la NATO(19.05.2016), Federatia ivaneasca simte cum pierde teren si in Balcani. Urmeaza Macedonia si, previzibil, Serbia.

paieta giancarlo
27.05.2016, 17:14:21

am zis eu ca eu securist ticalos .... stii neam adunat mai Multi si am ajuns la concluzia ca nevasta ta face sex oral si anal cu mai luti deodata ....si am hotarit sa te dam afara din propria ta casa ca esti mimpotent si dobitoc si ea nu se poate desfasura diun cauza ta .... cam asa sint toti expertii astia care au facut studii la FF si ei decid ca sintem amenintati ..... Nu va ia dracu odata de Linga popa ? nu cred ca mai e mult ca lumea sa saturat de minciunile voastre

paieta giancarlo
27.05.2016, 17:19:50

de únde provocari si de la care rusi ? ca sint numai tradatori si corupti care ne ameninta securitatea interna zi de zi ..... Cind citesti presa te cutremuri de corupti si de natingi iar voi ne spuneti ca sintem amenintati de dinafara Fireati ai dracului de corupti si lingai de cururi goale ..... la noi e plin de CIA si de spioni americani iar voi ne spuneti ca ne ameninta rusii ..... VCit va mai rabda Dumnezeu pe pamint ? acusi va ia dracu de Linga popa mai mintiti vvoi mult si mai incercati sa prostiti lumea ca iar o sa iasa lumea in strada si o sa va dea foc .....IAR VOI O SA ZICETI CA AU VENIT RUSII CA MATONUL DE ILESCU

MIHAI POPA
27.05.2016, 22:36:01

Stimate domn "paieta giancarlo" cred ca ai gresit publicatia pe care o ai in fisa postului. Aici e un ziar in limba romana iar romana ta este de C---T. Cauta ziarele din Italia... (sper sa nu te exprimi in italiana la fel de prost ca in romana).

Utilizator Adevărul
27.05.2016, 17:22:52

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările