Europa

articolul anterior articolul urmator

Raport. Germania, principala ţintă din UE a campaniilor de dezinformare ruse

13
9 Mar 2021 10:42:20
Autor: Viorica Marin

Germania este principala ţintă europeană a eforturilor ruseşti de dezinformare. Niciun al stat membru al Uniunii Europene nu e atacat mai violent. În ultimii ani, Republica Federală a fost vizată cât Franţa, Italia şi Spania la un loc, indică un raport publicat, la Bruxelles, de serviciul diplomatic al UE.

nează "campanii sistematice" atât la nivel politic, cât şi prin intermediul mass-media apropiate de Kremlin.
 
În 18 februarie anul acesta, Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, a lansat un atac asupra Germaniei.
 
”Germania a fost un generator de iniţiative pozitive privind Rusia, inclusiv în contactele noastre bilaterale. Din păcate, acum situaţia s-a schimbat. Este grăitor că în timpul preşedinţiei Germaniei în Consiliul UE în a doua jumătate a anului 2020, la iniţiativa Berlinului, Uniunea Europeană a introdus nu unul, ci mai multe pachete de sancţiuni anti-ruse”.
 
Kremlinul creează o imagine a Germaniei în care există câteva voci raţionale într-un cor de rusofobie iraţională, se arată în raport, care atrage atenţia că Zakharova omite cu bună ştiinţă menţionarea oricărui act agresiv al Rusiei, începând cu anexarea Crimeei în 2014 şi terminând cu tentativa de asasinare a lui Navalnîi şi violenţa reprimărilor protestelor paşnice în 2020.
 
Mai multe campanii ale presei ruse sunt citate drept dovezi. Una dintre acestea este povestea unei familii ruseşti din Berlin ai cărei trei copii au fost luaţi în custodie de către autorităţi deoarece starea lor de bine era pusă în pericol. ”Mass-media ruse rulează această poveste de la începutul lunii trecute”, spune raportul.
 
Aceeaşi sursă informează că mass-media şi politicienii ruşi au folosit povestea pentru a acuza autorităţile germane de suprimarea sistematică a ruşilor din Germania. Un site web rusesc a descris incidentul ca "un răspuns la Navalnîi".
 
Dublul limbaj al Rusiei este sistematic şi deliberat, scopul fiind să creeze incertitudine, să semene discordie şi să ofere oficialilor ruşi spaţiu de manevră, astfel încât Germania să poată fi folosită împotriva altor state membre ale UE, arată raportul menţionat.
 
Radiodifuzorii de stat RT şi Sputnik au planuri ambiţioase în Germania, iar statul rus majorează alocările bugetare către holdingul RT / Sputnik cu peste 550 de milioane de euro pentru următorii patru ani.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Utilizator Adevărul
9.03.2021, 10:55:00

Comentariu considerat abuziv.

Moise analizeaza pe David
9.03.2021, 11:07:29

la voi la iehoviști cum e? Ia fă o analiză, de pomohaci sugaci.

-4 (4 voturi)
Mache Spagoveanu'
9.03.2021, 11:18:21

Ba evreule tu nici acum nu stii ca io sunt prea-Inalt crestin ortodocx in BOR?.... esti mai prostalau ca Einstein fiule... te astept totusi la Spagovedanie sa-ti dai iertare si 100 de matanii...

+5 (5 voturi)
Dr. No
9.03.2021, 11:15:12

OK dar parca spinonii americanii o ascultau inclusiv pe Merkel intr-un scandal jenant acum ceva timp. Sau nu se pune? Nemaivoribnd de dezvalurile lui Snowden sau Assange. Mizerabili mai mari ca americanii nu exista.

-5 (7 voturi)
Faclie
9.03.2021, 11:18:46

Germania a dus-o bine pana acum si a fost motorul Europei datorita Rusiei . E suficient ca Rusie sa isi retraga sprijinul asupra Germaniei si se duce in vrie

-10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările