Europa

articolul anterior articolul urmator

Raportul MCV privind Bulgaria. Comisia Europeană consideră că statul vecin şi-a îndeplinit angajamentele asumate în momentul aderării la UE

10
22 Oct 2019 16:49:27
Autor: Ion Gaidau
Sediul Comisiei Europene FOTO Shutterstock
Sediul Comisiei Europene FOTO Shutterstock

Comisia Europeană afirmă, în comunicatul referitor la raportul MCV, că progresele înregistrate de Bulgaria sunt suficiente pentru a considera îndeplinite angajamentele asumate în momentul aderării la UE. Decizia finală privind ridicarea MCV va fi luată după consultarea Consiliului UE şi a PE.

„Comisia consideră că progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul MCV sunt suficiente pentru a considera îndeplinite angajamentele Bulgariei asumate în momentul aderării sale la UE“, se arată într-un comunicat al CE., potrivit news.ro.

Potrivit comunicatului, acum Bulgaria trebuie să transpună aceste angajamente în legislaţie.

„Bulgaria va trebui să continue să lucreze în mod consecvent la transpunerea angajamentelor reflectate în acest raport într-o legislaţie concretă. Bulgaria va trebui să monitorizeze continuarea punerii în aplicare continuă a reformei cu un consiliu post-monitorizare nou-înfiinţat şi care va contribui la dialogul viitor cu Comisia în cadrul mecanismului cuprinzător privind statul de drept. Atât monitorizarea internă, cât şi mecanismul la nivelul UE ar trebui să sprijine sustenabilitatea şi ireversibilitatea reformelor, chiar şi după încheierea MCV pentru Bulgaria. Înainte de a lua o decizie finală, Comisia va lua în considerare în mod corespunzător şi observaţiile Consiliului, precum şi ale Parlamentului European“, precizează CE.

Bulgaria a aderat la UE la 1 ianuarie 2017, odată cu România.

Pe de altă parte, ultimul raport MCV privind justiţia şi lupta anticorupţie din România constată „o involuţie faţă de progresele înregistrate în anii precedenţi“. Este o „situaţie care constituie o sursă de preocupare majoră“, atrage atenţia CE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Markus Roman
22.10.2019, 18:08:43

Ceva f normal: bulgarii nu latra peste tot despre coruptia nemaipomenita din Bulgaria, presedintele lor nu se plange oricui despre coruptia politicienilor de la ei, parlamentarii lor nu-si ridica poalele in cap la Bruxelles acuzandu-se ca au pus mana pe justitie si ca protejeaza coruptia. Ceea ce este esential: bulgarii nu au avut un DNA condus de o clona a lui Kovesi, nici o clona a lui Macovei la Bruxelles si nici unitati de elita conduse de portocali. Nici ura si dezbinarea inoculata de 16 ani in randul poporului bulgar de doi presedinti iresponsabili.

-3 (11 voturi)
Marius Goicea
22.10.2019, 20:02:18

Ei borno bachi apv-ist turnator Markus Roman Goguta Sorin Barbu etc..bulgari nu latra ca voi pzd-isti la Rahova, ei cel putin isi impart prada la tot clanul. insa voi pzd-isti ati vrut-o doar pentru voi...si big problem, dupa Kovesi va prelua postul, te asigur apv-istule ca, veti popula rahova, si mai ales pensiili nesimtite pzd-iste nu vor mai exista, si atunci gata, la munca turnatorule.

+2 (8 voturi)
dominic paul
22.10.2019, 18:36:42

Raportul MCV: bulgarii sunt niste slugi mai bune decat romanii.

-3 (7 voturi)
Marius Goicea
22.10.2019, 20:03:13

Eroare. Ciumele pzd-iste sunt niste slugi mult mai bune deact romanii.

+3 (7 voturi)
M Costi
22.10.2019, 19:46:07

@Ion Gaidau - "...Bulgaria a aderat la UE la 1 ianuarie 2017, odată cu România..." !?! Serios , nu e o gluma ? Heheheeee , sa fi facut Veo o astfel de gafa , ce de aprecieri si urari "de bine " primea de la jurnalisti si propagandisti , cate articole , reportaje TV si comentarii i se dedicau .... ! Privind diferenta intre Bulgaria si Romania , trebuie spus ca vecinii de la sud nu au infiintat un DNA , n-au condamnat niciun prim-ministru , ministru sau presedinte de partid si nici n-au dat vreun procuror-sef european , asa cum a facut Romania ! In schimb stau mult mai "bine" la capitolul "asasinate" de politicieni si oameni de afaceri. E "normal" ca UE sa-i premieze .... !

0 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (10)