Europa

articolul anterior articolul urmator

Răspunsul ministrului francez al Justiţiei la întrebarea dacă i-ar acorda azil lui Edward Snowden

2
16 Sep 2019 13:56:45
Autor: Ion Gaidau
Edward Snowden FOTO EPA
Edward Snowden FOTO EPA

Ministrul francez a Justiţiei Nicole Belloubet s-a declarat în favoarea găzduirii în Franţa a avertizorului american de integritate Edward Snowden.

Întrebată în cadrul unei emisiuni în legătură cu dorinţa lui Snowden de a primi azil în Franţa, Belloubet s-a declarat „pentru“ o decizie în acest sens.

Inculpat de spionaj în ţara sa, Edward Snowden a mărturisit într-un interviu acordat recent pentru France Inter că i-ar plăcea mult să i se acorde azil în Franţa.

„Am solicitat azil în Franţa în 2013, când preşedinte era Francois Hollande. Evident, mi-ar plăcea mult ca domnul Macron să îmi acorde dreptul la azil“, a spus americanul în vârstă de 36 de ani.

„Nu este vreo ostilitate în a-i proteja pe avertizori. Să primiţi pe cineva cum sunt eu nu înseamnă că atacaţi Statele Unite“, a adăugat el.

Edward Snowden a dezvăluit în 2013 existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi internetului. Acuzat de înaltă trădare de Statele Unite, unde este inculpat de spionaj şi furt de secrete de stat, avertizorul de integritate este refugiat în Rusia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Goicea Niculae
16.09.2019, 14:23:59

Francezii au apreciat întodeauna oamenii curajoși ,care își risca viața și libertatea pentru drepturile fundamentale ale omului. Gunoiele imbecile vor fi întodeauna de partea statelor totalitare ,fără sa înțeleagă ca oamenii ca Snowden lupta și pentru drepturile lor.

+2 (4 voturi)
dominic paul
16.09.2019, 15:58:06

Snowden ar trebui sa invete din experienta lui Assange, tradat pe 30 de arginti de cei care i-au acordat azil candva.

0 (2 voturi)