articolul anterior articolul urmator

Războiul nervilor, din Crimeea s-a transformat în agresiune oficială contra Ucrainei!

29
28 Feb 2014 21:18:24
Ion Petrescu
Militari din forţele speciale ruse, cu echipamentul şi armamentul din dotare, aidoma "necunoscuţilor" înarmaţi, dar bine comandaţi, din Crimeea, care acţionează, culmea culmilor, după regulile forţelor ONU...
Militari din forţele speciale ruse, cu echipamentul şi armamentul din dotare, aidoma "necunoscuţilor" înarmaţi, dar bine comandaţi, din Crimeea, care acţionează, culmea culmilor, după regulile forţelor ONU...

29 Comentarii

Jupânu'
28.02.2014, 21:35:15

Indiferent cat de impaciuitori sunt rusii, ofensa adusa Ucrainei prin dislocarea unor trupe de asalt rusesti in Crimeea nu va ramane uitata. Limbajul diplomatic e una si realitatea din teren e de obicei alta. Pentru Putin, intrarea in normalitate nu inseamna, pana urma, acceptarea aderarii Ucrainei la UE. Astfel, ne intoarcem de unde am plecat . Ucrainenii nu pot face ce au chef...din pricina Kremlinului. Indiferent cum o intoarcem, Ucraina nu va mai fi aceeasi , ca cea dinaintea miscarilor din Kiev. Mai e ceva, Rusia nu si-a respectat absolut niciodata cuvantul dat sau semnat cand a fost vorba de imediata vecinatate a granitelor ei. Asa ca nu cred ca acest conflict se va incheia atat de usor si repede.

+4 (8 voturi)
Romanul Popescu
1.03.2014, 09:15:57

"Romania nu conteaza " bla bla bla . cine a vazut vreodata ca o rima sa fie luata in considerare . Tradatorii de tara au distrus armata si industria de aparare atit cit era ea, mai mult au vindut si din armamentul care il aveam, in schimbul unor hirtii fara valoare, cica tratate. trebuie sa fi absolut retardat sa crezi asa ceva.

-7 (9 voturi)
Lulea Marius Dorin
1.03.2014, 09:55:12

De la căderea Imperiului Otoman România a fost principalul element de stabilitate al S-E-ului Europei, deci al Europei. Nu minimizaţi importanţa geo-strategică şi demografică a statul Român, cu atât mai mult cu cât el are o puternică cultură anti-rusească. O fi o râmă, dar una fără de care cade sistemul European de securitate.

-1 (1 vot)
Ion Petrescu
1.03.2014, 11:37:22

@jupanu: Aveţi dreptate. @Romanul Popescu: Afirmaţia referitoare la faptul că România nu contează se referă, ca să vă traduc, la eşuata diplomaţia românească, al cărui ministru ar trebui înlocuit chiar azi şi numit un diplomat militar cu vizibilitate bună peste Ocean. Armata României este singurul as al României în ecuaţia euroatlantică şi îi subestimaţi pe cei peste zece mii de militari rotaţi în trei teatre de operaţiuni militare. Ei sunt bărbaţi adevăraţi, nu bocitoare profesionalizate în prohodul mioriticilor. @Lulea Marius Dorin: România nu este o râmă. Din păcate, în chestiuni importante despre viitorul naţiunii noastre se pronunţă aici şi în alte locuri personaje care nu au nici pregătirea, nici viziunea unui european a cărui ţară este membră NATO. Prin urmare, orice trimiteri la perioada interbelică, orice exagerări, false alarmări nu fac bine nimănui. Evenimentele din Ucraina încheie o epocă în istoria statelor ex-sovietice. De acum înainte şi Republica Moldova merită o viziune nouă, robustă, constructivă din partea României. Generată de oameni cu mentalitate euroatlantică, ca actualul şi viitorul preşedinte al ţării.

+3 (7 voturi)
Hekmatyiar
1.03.2014, 11:39:10

F. Rusa detine in Pen. Crimeea o intreaga flota, doua aeroporturi militare si un radar de avertizare timpurie. Ce ati vrea, sa stea cu mainile in san?

-6 (8 voturi)